''Vuelta je smešna, nihče ne želi tja''

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski sprinter Mark Cavendish ni pristaš kolesarske dirke po Španiji.
Oglej si celoten članek

Mark Cavendish se v teh dneh mudi na kolesarski dirki po Veliki Britaniji, kjer je po koncu prve etape presenetil z opazko na račun Vuelte.

''Dirka po Španiji je postala smešna. 11 etap ima ciljne vzpone,'' je za ITV povedal Britanec in dodal: ''Nekaj za gledalce: sprinterji niso slabi kolesarji. Za dobro dirko se ni treba hitro voziti navkreber.''

Cavendish je prepričan, da dirka po Veliki Britaniji ponuja boljšo pripravo za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v zaključku septembra. ''Nihče si ne želi na Vuelto, razen če je odstopil na Tour de France,'' je pristavil zmagovalec treh etap dirke po Španiji.

''Dirka po VB je najboljša priprava za SP. Upam, da direktor Mick Bennett in organizatorji ne bodo ponoreli na enak način, kot so to storili na Vuelti, saj ljudje ne bodo več prihajali,'' je sklenil Cavendish.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.