Vugrinec prihaja v Maribor

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski rokometaš Renato Vugrinec bo kariero nadaljeval v Mariboru. Kot je danes sporočil RK Maribor Branik, je za prihajajočo sezono sklenil pogodbo s 37-letnim desnim zunanjim igralcem, ki je nazadnje igral za nemški Hamburg.
Oglej si celoten članek

Nekdanji slovenski reprezentant Renato Vugrinec, za slovensko izbrano vrsto je zbral 194 nastopov, je na klubski sceni deset sezon preživel v dresu Celja Pivovarne Laško. Zadnjo sezono je igral v nemškem Hamburgu, igral pa je tudi še za dva evropska kluba, tri sezone za španski San Antonio in dve za nemški Magdeburg.

"Takoj zatem, ko so Mariborčani pokazali interes zame, sem začel razmišljati, zakaj pa ne. Maribor je namreč velika športna sredina, kjer je nogomet sicer šport številka ena, vendar je tudi rokomet v vzponu. Želim si biti del tega vzpona in menim, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami veliko pripomorem k temu. Ambicije kluba so zastavljene visoko, k čemur bomo stremeli vsi igralci. Seveda si želimo čim višje v državnem prvenstvu in tudi na evropski sceni se želimo obdržati čim dlje," je dejal novi član mariborskega kluba.

Direktor Maribor Branika Andrej Bauman je sicer dodal, da lahko Vugrinec do 20. avgusta ob primerni odškodnini še zamenja klub. Mariborski rokometaši pa bodo v torek na žrebu na sedežu evropske rokometne zveze na Dunaju dobili tudi tekmece v prvem krogu novoustanovljenega evropskega pokala EHF.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.