Vujačić dokončno zavrnil Slovenijo

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Saša Vujačić je v pogovoru s selektorjem Slovenije Božidarjem Maljkovićem dokončno zavrnil nastopanje za reprezentanco na domačem evropskem prvenstvu čez leto dni.
Oglej si celoten članek

Saša Vujačić je končno in dokončno zavrnil igranje v slovenski izbrani vrsti. Selektor Božidar Maljković je na četrtkovem druženju z novinarji dejal, da se je s članom turškega Anadolu Efesa dvakrat pogovarjal po telefonu, a slednji je še enkrat več potrdil, da ga igranje za slovensko reprezentanco ne zanima. Vujačić je bil nazadnje v reprezentanci med pripravami na evropsko prvenstvo leta 2009, vendar je nato zapustil reprezentanco in do danes sploh še ni odigral uradne tekme za Slovenijo.

"Kar se tiče Vujačiča, je njegov odgovor ne. Morala bi se dobiti na štiri oči, vendar do najinega srečanja ni prišlo, je pa zato Vujačič predsedniku KZS Romanu Volčiču sporočil, da se iz osebnih razlogov odpoveduje nastopu na evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji. Ali bo spremenil svojo odločitev, ne vem. Beno Udrih je dejal, da bo zagotovo igral na EP 2013. Letos se želi zaradi poškodbe prsta in nekaterih drugih stvari še odpočiti, naslednje leto pa bo na razpolago reprezentanci. Počitka si želi tudi Jaka Lakovič in mu ga tudi priporočam. Podobno je z Erazmom Lorbkom, ki želi zaigrati v ligi NBA. V prihodnjih tednih bomo videli, kako resen in realen je njegov angažma v San Antoniu. Govoril sem tudi z Mirzo Begićem, mu čestital za osvojeni pokal Španije, in rekel mi je, da bo naredil vse, da se že letos pridruži reprezentanci. Kar se tiče Gorana Dragića, je tako, da je fant pred življenjsko odločitvijo. V ligi NBA izbira nov klub in ni tako nepomembno, ali bo naslednjo pogodbo podpisal za 50 ali 60 milijonov dolarjev. Sicer pa je Goran zgleden član te reprezentance, že lani je bil z njo od prvega dne dalje," je dejal Maljković.

"Z njim sta se pogovarjala predsednik zveze in selektor. Odločitev je takšna kot je. Jaz kljub vsemu še ne bi dokončno zaprl vrat za evropsko prvenstvo 2013. Sicer pa spoštujemo njegovo odločitev. Zakaj se je tako odločil, bo pa potrebno vprašati njega," Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc, vendarle še ohranja vsaj trohico upanja, da bi tudi Vujačić zaigral na evropskem prvenstvu v Sloveniji. Vujačića je v Istanbulu obiskal predsednik zveze Roman Volčič, medtem ko se je Maljković z njim pogovarjal po telefonu. "Pri njem je bil predsednik, tako da ni potrebe, da bi v Istanbul odšel tudi selektor," je razlog za takšno odločitev pojasnil Avanzo. So bili na zvezi razočarani po odločitvi Vujačića, da zavrne igranje v dresu z državnim grbom na prsih? "Potrebno je spoštovati njegovo odločitev. Spremeniti je ne moremo, tako da je povsem odveč govoriti o tem," je odgovoril Avanzo in še pristavil: "Vsi, ki bodo še aktivno igrali košarko, so pripravljeni sodelovati pri tem projektu. Kot pa sem dejal, tudi pri Saši ne bi dokončno zapiral vrat. Pustimo času čas."

Maljković je še povedal, da se bodo preostali kandidati za reprezentanco že letos udeležili tritedenskih priprav, med katerimi bodo odigrali dva prijateljska turnirja v Ljubljani in Beogradu. To velja za Boštjana Nachbarja, Gašperja Vidmarja, Uroša Slokarja ter Domna Lorbka. Matjaž Smodiš je Maljkoviću sporočil, da zaključuje igralsko kariero, glede Primoža Brezca pa selektor ni podal natančnega odgovora.

Božidar Maljković, ki je bil v tej sezoni trener Lokomotive Kuban iz Krasnodarja in z njo prišel v polfinale ruskega prvenstva, je dejal, da je zelo zadovoljen z uspehoma svojih pomočnikov v reprezentanci, Aleksandra Sekulića, ki je bil prvak Slovenije, in Gašperja Potočnika, ki je naredil viden rezultat z Elektro, ter izpostavil dejstvo, da Slovenija po odhodu Smodiša nima pravega igralca na mestu številka štiri. Zato bo letos v ekipo povabil kapetana Krke Jureta Balažića. Maljković bo svoj nov klub izbral v prihodnjih dveh tednih.

"Glede na to, da se večina stalnih članov reprezentance ne bo udeležila poletnih kratkih priprav, smo se s predsednikom KZS Romanom Volčičem, generalnim sekretarjem Iztokom Remsom in direktorjem reprezentance Matejem Avanzom dogovorili, da bomo letos večji poudarek dali mlajšim igralcem. Temeljito si bom ogledal evropsko prvenstvo mlajših članov, ki ga bo gostila Slovenija, in nato izbral igralce, ki se bodo konec julija in v začetku avgusta vključili v delo članske izbrane vrste ter bili morda naslednje leto del ekipe, ki bo sodelovala na evropskem prvenstvu v Sloveniji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:00 31. Maj 2012.

    ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  • zic
    12:43 31. Maj 2012.

    kaj je primitivček, kaj sploh lapaš, če ne veš zakaj gre!?

  • 12:40 31. Maj 2012.

    ODLIČNA NOVICA!!! Pa kdo ga sploh še kliče?? Ni vreden slovenskega dresa! Karakter u p****!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.