Vujačić nemočen proti LeBronu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na petek odigrali šest tekem.
Oglej si celoten članek

Košarkarji iz New Yorka so v Clevelandu izgubili s 104:119, Saša Vujačić pa je na parketu preživel minuto in v tem času za gostujočo zasedbo dosegel tri točke. Kratkohlačnike je uničil LeBron James, ki je dosegel svoj šesti trojni dvojček v sezoni, na koncu je zbral 18 točk, 13 skokov in 15 podaj.

Poleg Jamesa sta se v domači ekipi, ki zanesljivo vodi v vzhodni konferenci - dosegla je 40 zmag in doživela 16 porazov - izkazala tudi Kyrie Irving s 23 in Kyle Korver z 20 točkami, od Vujačićevih soigralcev pa je bil strelsko najbolj razpoložen Courtney Lee s 25, medtem ko je Carmelo Anthony prispeval 20 točk.

Bati po podaljšku

Bolj razburljivo je bilo v Detroitu, kjer je domača ekipa brez pomoči Bena Udriha po podaljšku premagala Charlotte s 114:108. Pri Batih sta bila strelsko najbolj učinkovita Kentavious Caldwell-Pope s 33 in Tobias Harris s 25 točkami, pri Sršenih pa Kemba Walker s 34 točkami.

Domača ekipa je bila na pragu poraza, pred zadrego pa jo je 18 sekund pred koncem rešil Caldwell-Pope, ki je zadel met za tri točke. Detroit je v nadaljevanju ubranil zadnji napad, v podaljšku pa povsem zasenčil zasedbo iz Severne Karoline.

Poraz prenovljenih Sršenov

V noči na petek so bile na sporedu še tri tekme. Kalifornijski dvoboj je dokaj zanesljivo dobil Golden State, ki je na domačem parketu ukanil Los Angeles Clippers s 123:113. Pri najboljši ekipi v ligi NBA - trenutno ima 48 zmag in le sedem porazov - je blestel prvi zvezdnik Stephen Curry, ki je dosegel 35 točk, sedem skokov in pet podaj, poleg njega pa se je izkazal tudi Kevin Durant s 25 točkami, 15 skoki in sedmimi podajami. Pri poražencih sta Austin Rivers in Jamal Crawford dosegla po 19 točk.

Houston je zanesljivo slavil v New Orleansu s 129:99. Pri teksaški ekipi je blestel veteran in novinec v ekipi Lou Williams s 27 točkami, hkrati pa je zadela 20 metov za tri točke. Decembra lani je prav pelikanom nasula 24 trojk, kar je rekord pod obroči lige NBA. V domači zasedbi je krstno tekmo po selitvi iz Sacramenta odigral DeMarcus Cousins, na prvem dvoboju v novem dresu pa je dosegel 27 točk in pobral 14 žog pod obema obročema. Njegov kolega Anthony Davis je tekmo končal z 29 točkami in devetimi skoki.

Sacramento je ukanil Denver s 116:100, osrednja osebnost dvoboja pa je bil Willie Cauley-Stein z 29 točkami in desetimi skoki.

NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 119:104
Saša Vujačić 3 točke v minuti za New York.

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 114:108*
Beno Udrih ni igral za Detroit.

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 103:112
New Orleans Pelicans - Houston Rockets 99:129
Golden State Warriors - LA Clippers 123:113
Sacramento Kings - Denver Nuggets 116:100

* - po podaljšku

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.