Vujačić otežil delo Dragiću, poraz Udriha

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Košarkarji New York Knicks so na gostovanju premagali Miami Heat (94:98) in zaostrili troboj za osmo mesto vzhodne konference, ki prinaša nastop v končnici.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miami Heat, ki se še borijo za nastop v končnici severnoameriške lige NBA, so v domači dvorani s 94:98 klonili proti New York Knicks. Slovenski zvezdnik Goran Dragić je bil z 22 točkami prvi strelec gostiteljev, ki so kljub porazu zadržali sedmo mesto na vzhodu, saj je izgubila tudi Indiana, njihov neposredni tekmec v boju za končnico.

Tako Miami na sedmem kot Indiana na osmem mestu vzhodne konference imata po porazih le še pol tekme prednosti pred devetouvrščenim Chicagom. Ta ima zmago manj, a tudi tekmo v dobrem.

Košarkarji Miamija so v zadnji četrtini kar petkrat izenačili izid, a gosti iz New Yorka so imeli vsakič pripravljen odgovor. Zadnjo priložnost za izenačenje so imeli v zadnjih sekundah tekme, a je Dragić zgrešil met, Hassan Whiteside pa je naredil prekršek v napadu, ko je želel odbito žogo spraviti v koš. Whiteside je sicer dosegel 17 točk in 16 skokov.

Na drugi strani je Kristaps Porzingis dosegel 22 točk, Courtney Lee pa jih je k zmagi kratkohlačnikov, ki so igrali brez poškodovanih zvezdnikov Carmela Anthonyja, Derricka Rosa in Lancea Thomasa, prispeval 20. Kar 36 minut tekme je odigral tudi Slovenec Saša Vujačić in k zmagi dodal devet točk, tri skoke in sedem podaj.

Izgubili so tudi Detroit Pistons, katerih član je slovenski košarkar Beno Udrih. Po podaljšku so jih s 108:105 premagali Milwaukee Bucks. Udrih je odigral 21 minut in zbral 16 točk, skok in osem podaj.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - New York Knicks 94:98
Goran Dragić: 22 točk, 3 skoki, 5 podaj v 35 minutah za Miami
Saša Vujačić: 9 točk, 3 skoki, 7 podaj v 36 minutah za New York

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 108:105 (podaljšek)
Beno Udrih: 16 točk, skok, 8 podaj v 21 minutah za Detroit

Toronto Raptors - Indiana Pacers 111:100
Charlotte Hornets - Denver Nuggets 122:114
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 122:105
Boston Celtics - Orlando Magic 117:116
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 99:90
New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 117:89
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 95:100
Utah Jazz - Washington Wizards 95:88
Golden State Warriors - Houston Rockets 107:98

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.