Vujović: Sodnika sta nas oškodovala

Foto: EPA
Foto: EPA
Po srečanju med Slovenijo in Španijo je slovenski selektor okrcal predstavo beloruskih delivcev pravice.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Slovenije so v drugem kolu predtekmovalne skupine C na evropskem prvenstvu v zadnji minuti izpustili zmago proti Španiji in se morali zadovoljiti z remijem (24:24).

Čeprav so za razplet tekme krivi tudi igralci, sta Špancem malce pomagala tudi beloruska sodnika Gousko in Repkin.

"V primerjavi z uvodno tekmo smo igrali dobro skozi celotno tekmo. Naša predstava je bila na veliko višji ravni, igrali smo kolektivno in srčno. Svojim fantom lahko le čestitam, okrcal pa bi beloruska sodnika, ki sta nas nekajkrat oškodovala," je po tekmi dejal slovenski selektor Veselin Vujović.

"Zmanjkalo nam je sreče"

Foto: EPA Joan Canellas Slovenija Španija rokomet

Najboljši strelec Slovenije je bil Luka Žvižej, izkušeni krilni igralec je zabil šest golov. "Danes smo izgubili točko, kar je škoda. Borili smo se vseh šestdeset minut in prikazali lepo predstavo. V obrambi smo igrali zelo dobro, o tem priča majhno število golov. Na koncu nam je zmanjkalo malo sreče, a dejstvo je, da moramo tekmo s Španijo pozabiti in se osredotočiti na zadnjo tekmo z Nemčijo, ki bo odločala o vsem," je vtise strnil rokometaš Celja.

Izgubo ene točke so obžalovali tudi ostali slovenski reprezentanti. "Odigrali smo dobro tekmo, predvsem v obrambi. V drugem polčasu so se Španci vrnili, navkljub temu pa smo imeli nekaj priložnosti za višjo prednost. Po svoje sem vesel točke, a navkljub temu razočaran, saj bi lahko osvojili obe," je dejal Borut Mačkovšek, ki je dvakrat zadel za razdalje.

"Za razliko od prve tekme smo vseskozi igrali dobro," je ocenil Vid Kavtičnik. "Glavna španska orožja smo onemogočili, na koncu izgubili točko, a takšno je življenje. Najbolj pomembno je, da smo se dvignili in dokazali, da lahko premagamo tudi najboljše reprezentance. Gremo dalje, najprej moramo premagati Nemce, a tudi počakati na razplete drugih tekem v naši skupini," je zaključil izkušeni reprezentant.

Proti Nemcem za preživetje

V sredo se bo Slovenija na odločilni tekmi za napredovanje pomerila z Nemčijo. V primeru poraza se bodo fantje s sončne strani Alp poslovili od turnirja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.