Vujović udaril po igralcih: "Bojim se, da jih ne zanima nastop na OI."

Foto: EPA Veselin Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale
Selektor Veselin Vujović je bil po presenetljivem porazu proti Latviji zelo kritičen do svojih varovancev.
Oglej si celoten članek

Slovenska rokometna reprezentanca je na predzadnji tekmi za nastop na EP 2020 izgubila proti Laztviji z izidom 24:25 (10:14). Zadnje dejanje kvalifikacijskega cikla jo čaka v nedeljo, ko se bo v Kopru pomerila z Estonijo.

EP 2020 Slovenci v napeti končnici tesno izgubili z Latvijci

Slovenci so si že predčasno zagotovili nastop na EP, so pa s porazom zapravili lepo priložnost za boljše izhodišče pri žrebu skupin, s tem pa so si precej otežili tudi pot na olimpijske igre leta 2020 v Tokiu. "Tekmo smo začeli in končali slabo. Nismo si zaslužili neodločenega izida, Latvijci so na tekmi pokazali več želje, mi pa smo pogrnili na celi črti. V prelomnih trenutkih dvoboja smo v napadu zapravili tri čiste strele, Krištopans pa nam je navkljub temeljiti pripravi zabijal gole s 15 metrov," je povedal Vujović.

Foto: EPA Jure Dolenec, Slovenija, Katar "To ni konec sveta, mi smo se uvrstili na evropsko prvenstvo, a naša pot do morebitnega nastopa na olimpijskih igrah bo zdaj veliko bolj zapletena. Bojim pa se, da mojih igralcev nastop v Tokiu sploh ne zanima," je dodal selektor.

Jure Dolenec, z osmimi goli najboljši strelec slovenske izbrane vrste, je o tekmi povedal: "V teh kvalifikacijah so se zgodila že številna presenečenja, danes smo v to past navzlic resnemu opozorilu z nedavne tekme z Nizozemsko padli tudi mi. Od prvega do zadnjega moramo biti nezadovoljni z našo predstavo in se nad njo globoko zamisliti. V drugem polčasu smo sicer bili za odtenek boljši, a Latvijce je reševal Krištopans, ki je zabijal z vseh možnih položajev."

Tudi Miha Zarabec je priznal, da v obrambi niso našli odgovora za najbolj razpoloženega latvijskega igralca. "V obrambi smo igrali mlahavo, uničil pa nas je Krištopans, ki nam je 'zabil' 30 golov. O njem smo vedeli vse, a načina, da ga zaustavimo, nismo našli. On je bil nerešljiva uganka za našo ekipo, ob tem pa smo tudi mi v prelomnih trenutkih dvoboja naredili nekaj napak in zgrešili številne strele iz lepih položajev," je dejal Zarabec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.