Wada na Jamajko: komu se tresejo hlače?

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovna protidopinška agencija (Wada) bo prihodnji teden le odpotovala na delovni obisk na Jamajko, kjer bo preverjala delovanje domače protidopinške agencije.
Oglej si celoten članek

Otoški atletski velesili Jamajki zaradi neustreznega ravnanja ob nedavnih pozitivnih dopinških primerih številnih jamajških športnikov, zlasti atletov, grozi prepoved nastopa na olimpijskih igrah.

Predsednik jamajške protidopinške komisije Herbert Elliott je potrdil, da bo Wada v ponedeljek prišla na Jamajko na dvodnevni obisk in natančno pregledala vse postopke ravnanja jamajške protidopinške agencije. Pri Wadi so se za preiskavo delovanja jamajške podružnice odločili zaradi sumov o pomanjkljivem nadzoru, pa tudi neustreznega odziva na zadnja dopinška razkritja, ko so pri zlorabi prepovedanih snovi ujeli pet jamajških atletov.

Jamajška atletska zveza je letos doživela udarec za udarcem, ko je na dopinških testih padlo pet atletov, med drugim zvezdniki Asafa Powell, Sherone Simpson in Veronica Campbell-Brown. Zadnje jamajška atletska zveza ni kaznovala, temveč ji je izrekla le opomin.

Ignorirali premierko

Povod za začetek Wadine preiskave so navedbe nekdanje direktorice jamajške protidopinške agencije Renee Anne Shirley, da med januarjem in julijem lani, ko so potekale priprave športnikov na olimpijske igre v Londonu, niso opravili niti enega resnega testiranja. Nato je sledila klofuta z jamajške strani. V afero se je vpletla tudi jamajška premierka Portia Simpson-Miller, ki je uslužbence Wade uradno povabila na obisk, vendar pa jim je jamajška protidopinška agencija zaprla vrata.

Zdaj so se Jamajčani le dogovorili o obisku Wade na otoku, ki bo v ponedeljek v Kingston poslala tri svoje strokovnjake za boj proti dopingu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.