Wada: V IAAF "zasidrana korupcija"

Foto: EPA
Foto: EPA
Neodvisna komisija Svetovne protidopinške agencije (Wada) je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP ostro obsodila delovanje Mednarodne atletske zveze (Iaaf).
Oglej si celoten članek

Kot so dejali pri Wadi, je v atletski zvezi "zasidrana korupcija". Wada bo  predstavila poročilo v povezavi z dopinškim in korupcijskim škandalom v Iaaf. Poročilo zajema 89 strani, po poročanju AP pa gre za velike kršitve, ko so "nekateri posamezniki delovali na lastno pest".

Krovna atletska zveza je padla v nemilost potem, ko je francosko pravosodje nekdanjemu predsedniku Laminu Diacku očitalo molčanje v zvezi z dopinškimi primeri in prejemanje podkupnin za molk v povezavi s primeri.

Poleg tega obstajajo dokazi, da je Iaaf vedela za sistemski doping v ruski atletiki, zaradi katerega so pred meseci vsem ruskim atletom prepovedali nastopati na največjih tekmovanjih. Veliko vzorcev je bilo ob tem skritih in zamolčanih, športniki pa za svoje prekrške niso bili ustrezno kaznovani.

Že prišel odgovor

Iaaf je sicer že v ponedeljek v posebnem poročilu zavrnila očitke Wade in naznanila, da v zvezi ni "sistemske korupcije" ter da obtožbe zadevajo le nekatere "posameznike, ki so bili nekoč povezani z Iaaf".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.