Walcott: Izgledam kot Lewis Hamilton

Arsenalovi nogometaši so sodelovali v nogometni kampanji, ki želi iz nogometne igre izriniti homofobijo.
Oglej si celoten članek

Nekateri Arsenalovi nogometni zvezdniki so sodelovali v zabavnem spotu, ki opozarja na homofobijo v nogometu. Čeprav se nekatere zadeve, ki si jih želijo topničarji, ne morejo spremeniti, pa so igralci prepričani, da se lahko spremeni odnos do  nogometašev, ki so homoseksualci. V njihovo podporo bodo člani londonskega kluba imeli vezalke v mavričnih barvah.

"Ne morem spremeniti tega, da izgledam kot Lewis Hamilton," je sicer v spotu potožil Theo Walcott. Težave imajo tudi ostali člani Arsenala. Mikel Arteta tako ne more spremeniti tega, da njegova frizura vedno izgleda perfektno, Santi Cazorla tega, da ni visoke rasti, Olivier Giroud pa tega, da je preprosto čudovit. Velik problem ima tudi Alex Oxlade-Chamberlain. "Ne morem spremeniti tega, da sem podoben ninji želvi," meni angleški reprezentant.

Homoseksualnost je v nogometu sicer velik tabu. Do zdaj je le peščica igralcev priznala svojo istospolno orientiranost, nazadnje nekdanji nemški reprezentant Thomas Hitzlsperger januarja letos.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.