Washington po slabi sezoni menja vodstvo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejistov moštva Washington Capitals ne bo več vodil trener Adam Oates, poslavlja se tudi generalni direktor George McPhee.
Oglej si celoten članek

Prisotni v moštvu Washington Capitals ne morejo biti najbolj zadovoljni z razpletom letošnje sezone v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Prestolničarji so se poslovili po rednem delu tekmovanja, po tem ko so za končnico zaostali za bore tri točke. Tudi to je bil razlog, da so se odločili za nekatere spremembe v klubu, poslavljajo se tako od trenerja Adama Oates kot od generalnega direktorja Georga McPheeja.

Oates je bil na čelu Washingtona dve sezoni, vodstvo kluba pa se je po prvi sezoni brez končnice v zadnjih sedmih letih odločilo, da ga odpusti. "Hvaležni smo za Adamov trud in se mu zahvaljujemo za predanost, delovno etiko in njegov doprinos moštvu v zadnjih dveh letih. Je pameten, taktičen trener, ki je izboljšal predstave številnih naših hokejistov. To je pomemben čas za našo organizacijo in mislimo, da so spremembe nujne, da se ponovno vrnemo med kandidate za osvojitev Stanleyjevega pokala," je o razrešitvi trenerja dejal lastnik kluba Ted Leonsis.

McPhee po stažu tretji v ligi

Še bolj kot slovo trenerja pa odmeva slovo generalnega direktorja, ki se mu pogodba letos izteče, vodstvo pa se je odločilo, da je ne podaljša. McPhee je bil na čelu Washingtona kar sedemnajst let in je bil tisti, ki je začel preporod Capitalsov leta 2004 in z njimi osvojil številne naslove, vključno s predsednikovo trofejo, ni pa mu uspelo v prestolnico pripeljati svetega hokejskega grala.

"George je bil imeniten dolgoletni direktor naše ekipe in hvaležen sem mu za njegovo predanost organizaciji v zadnjih 17 letih. Bil je zelo učinkovit direktor, ki je bil izjemno spoštovan tako znotraj kluba kot v ligi NHL. Imamo izjemno veliko spoštovanja do njega in njegove družine in mu želimo zgolj najboljše," je dejal Leonsis v slovo McPheeja, ki je bil generalni direktor s tretjim najdaljšim stažem v NHL-u. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.