Washington v podaljšku strl Toronto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na petek odigrali tri tekme prvega krog končnice.
Oglej si celoten članek

Moštvo Washington Capitals je v noči na petek na vzhodu po podaljšku prišlo do prve zmage proti Toronto Maple Lefas. Washington je v dodatnem delu slavil s 3:2, odločilni gol v dodatku pa je dosegel Tom Wilson. Kanadčan je mrežo gostov zatresel v šesti minuti dodatka.

Washington je s tem v seriji, v kateri ekipi v sedmih tekmah igrata na štiri zmage, povedel z 1:0. Toronto je sicer v rednem delu povedel z goloma Mitchla Marnerja (2. minuta) in Jakea Gardinerja, nato pa je z dvema zadetkoma za Washington v 13. in 37. minuti odgovoril Justin Williams in izenačil.

"V hipu so me prevzeli krasni občutki. Vse skupaj je noro, ampak se presneto dobro počutim," je po zmagi dejal strelec odločilnega gola v podaljšku Wilson.

Predatorji slavili v Chicagu

Do nekoliko presenetljive zmage nad favoriti so na zahodu proti Chicago Blackhawks prišli Nashville Predators, ki so zmagali z 1:0. Že v prvi tretjini je končni izid z edinim zadetkom tekme postavil Viktor Arvidsson, ki je zadel v osmi minuti.

V drugi tekmi zahodne konference so Anaheim Ducks soma s 3:2 premagali Calgary Flames in povedli z 1:0 v zmagah. Jakob Silfverberg je ob koncu druge tretjine zadel za vodstvo domačih, kapetan Ryan Getzlaf pa se je na tekmi izkazal z golom in podajo. Med strelce se je za gostitelje izkazal še Rickard Rakell, medtem ko je bil s 30 obrambami v vratih uspešen John Gibson. Za Calgary sta gola dosegla Sean Monahan in Sam Bennett, Brian Elliott pa je ubranil 38 strelov.

NHL, končnica (1. krog):

ZAHOD:
Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:2  /1:0/
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 0:1  /0:1/

VZHOD:
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 3:2*  /1:0/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid  zmagah, igrajo na štiri zmage

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.