Werdum šokiral Fjodorja in svet

Foto: Žurnal24 Fabricio Werdum je dokazal, da nihče ni nepremagljiv. Niti Fjodor Jemeljanenko.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Najboljši MMA borec zadnjega desetletja oziroma kar vseh časov Rus Fjodor Jemeljanenko je po dolgem nizu nepremagljivosti, ki je trajal več kot deset let, v soboto izgubil proti Brazilcu Fabriciu Werdumu.
Oglej si celoten članek
Na začetku sem zadel Fabricia in želel sem čim hitreje končati in takrat sem naredil napako.
Fjodor Jemeljanenko

"Za vsakega raste šiba,“ je znan rek, ki se je v soboto zvečer znova izkazal za resničnega. Rus Fjodor Jemeljanenko, najboljši MMA težkaš zadnjega desetletja oziroma kar vseh časov, je bil nekaj več kot deset let nepremagan, če ne štejemo poraza proti Japoncu Tsuyoshi Kosaku, ko je sodnik borbo prekinil že v 17. sekundi prve runde zaradi krvavljenja Rusa. Minulo soboto pa je niz Jemeljanenka na Strikeforcovi prireditvi v San Joseju po dobri minuti (minuti in devetih sekundah) prekinil Brazilec Fabircio Werdum, ki je slovitega Rusa prisilil v predajo (armbar). Po doglem nizu brez poraza so se nekateri ljubitelji mešanih borilnih veščin šalili, da 183 centimetrov visoki Rus sploh ni človek. No, v soboto je Werdum dokazal, da je tudi Fjodor le iz mesa in krvi, kot vsi ostali smrtniki.

Foto: Žurnal24

Borba se je sicer začela povsem po željah Jemeljanenka, saj je že po prvi seriji udarcev s krošejem Werdum zrušil na parter, kjer je želel hitro zaključiti borbo. Werdum pa se ni strinjal z njegovim načrtom in v trenutku neprevidnosti se je z nogami ovil okoli Fjodorjevega vrata, nato pa delo dokončal z armbarom in davljenjem. Za trenutek se je že zdelo, da se bo Fjodor uspel izmuzniti iz "smrtonosnega“ objema Brazilca, ki je v 19. borbi vpisal 14. zmago, a mu ni uspelo in po minuti in devetih sekundah mu ni preostalo drugega, kot da je "potapkal“ in se predal.

Nepremagljivi
Fjodor je prvo profesionalno borbo oddelal 21. maja leta 2000, ko je s knock-outom premagal Bolgara Martina Lazarov. V peti borbi je doživel v članku že omenjeni poraz proti Kosaku, nato pa je vse do sobote, ko se je njegov niz končal, pometal s svojimi nasprotniki. Skupno je v 33. borbah vpisal 31. zmag.

"Naredil sem napako“
"Na začetku sem zadel Fabricia in želel sem čim hitreje končati in takrat sem naredil napako,“ je po enem največjih presenečenj v zgodovini MMA dejal Fjodor in še dodal: "Lahko bi pobegnil, toda preveč sem se zanašal na svoje sposobnosti. To sem plačal.“ "Zadnji cesar“, kakor nekateri kličejo Fjodorja, je nato priznal, da nihče ni nepremagaljiv. "Vsak izgubi. To se dogaja. Jaz sem navaden človek, kot vsi ostali.“ Na drugi strani je Werdum kar sijal od sreče: "Srečen sem. Zelo, zelo sem srečen. Vedel sem, da za menoj stoji močna ekipa. Verjel sem v zmago, ker sem tako naporno treniral,“ je dejal Werdum, ki ga zdaj zelo verjetno čaka borba za naslov prvaka proti Nizozemcu Alistairu Overeemu. Fjodorja pa čaka še ena borba za Strikeforce, nato pa … Morda bo podaljšal pogodbo s Strikeforcom, odšel v UFC ali celo končal športno pot in se podal v politiko. Jasno je le to, da od težko pričakovane borbe proti Overeemu verjetno ne bo nič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.