Wilder z knockoutom dosegel legendarnega Alija

Foto: Profimedia Deontay Wilder
Bronasti bombarder še enkrat več predčasno zmagal.
Oglej si celoten članek

Ameriški boksar Deontay Wilder je ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC, potem ko je v Las Vegasu v sedmi rundi dvoboja na tla "položil" izzivalca Kubanca Luisa Ortiza. Štiriintridesetletnega Wilderja, ki ima na računu 42 zmag, od tega 41 z nokavtom, in remi, zdaj čaka dvoboj z Britancem Tysonom Furyjem.

Wilder je z zmago nad Ortizom podaljšal tudi niz nepremaganosti na 43 dvobojev v tej kategoriji, z današnjo zmago pa je naredil še en korak bližje k svojemu cilju - da bi imel v rokah vse štiri pasove v težki kategoriji.

Za Wilderja velja, da ima enega najbolj uničujočih udarcev težke kategorije, bronasti bombarder, kot ga kličejo, je še desetič zaporedoma ubranil naslov, s čimer se je pridružil slovitemu Mohamedu Aliju, ki mu je enak dosežek uspel med letoma 1974 in 1978.

Foto: Profimedia Deontay Wilder

Po zmagi je potrdil, da se bo naslednjič znova pomeril s Furyjem, proti kateremu je 1. decembra lani zabeležil svoj edini remi. Dvoboj bo na sporedu 22. februarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.