Williams in Red Bull proti Schumacherju

Foto: Žurnal24 Takole je ta petek Michael Schumacher v Maranellu dirkal z dirkalnikom F2007.
Moštvo Williams nasprotuje, da bi Michael Schumacher dobil dovoljenje za testiranje novega dirkalnika, kar je med sezono prepovedano. Zdaj se mu je pridružil še Red Bull.
Oglej si celoten članek

Mi smo pred VN Madžarske zaprosili, da bi testiral Alguersuari, a so nas zavrnili. Le zakaj bi zdaj dovolili sedemkratnemu prvaku.

Dietrich Mateschitz

Moštvo Ferrarija je tekmece v svetovnem prvenstvu formule 1 zaprosilo, naj kljub prepovedi testiranja v poletnem premoru sezone naredijo izjemo. Tako naj bi Michael Schumacher, povratnik v karavani formule 1, prvič po treh sezonah spet preizkusil dirkalnik, a je načrte preprečil Williams, ki se ni strinjal z izjemo pri strogih pravilih. Pravila formule 1 jasno prepovedujejo kakršnakoli testiranja z aktualnimi tekmovalnimi dirkalniki med premorom sezone, ki traja do avgustovske dirke v Valencii. Ferrari je, ker Schumacher od slovesa leta 2006 ni sedel za volanom dirkalnika, zaprosil ostala moštva za posebno dovoljenje. Pri sedmerici McLaren Mercedes, BMW Sauber, Brawn Mercedes, Toyota, Renault, Red Bull in Toro Rosso, ki je skupaj s Ferrarijem tudi v Združenju moštev F1 (Fota), naj ne bi bilo pomislekov, vsaj tako je v njihovem imenu v nedeljo dejal Norbert Haug, vodja Mercedesa. Dokončno odločitev bo sicer podala Fia.

Če Williams ne sme preizkušati svojih testnih dirkačev, le zakaj bi potem Schumacher smel testirati.

Frank Williams

"Pozdravljamo vrnitev Michaela Schumacherja v formulo 1. A testiranja med sezono so prepovedana, in če bi zdaj njemu dovolili voziti dirkalnik, bi imeli nevaren precedenčni primer," je vodja moštva, Frank Williams, Schumacherju prižgal rdečo luč. "Tudi Alguersuari, ki še nikdar ni vozil dirkalnika formule 1, ni smel testirati, a zato na dirki na Hungaroringu ni imel nobenih težav. Če Williams ne sme preizkušati svojih testnih diračev, le zakaj bi potem Schumacher smel testirati." Deseto moštvo formule 1 Force India še ni odgovorilo na Ferrarijevo prošnjo, kar pa ni več pomembno, saj bi morali pri ekipi iz Maranella dobiti dovoljenje vseh tekmecev. Nekdanji sedemkratni svetovni prvak je zadnjič dirkal 22. oktobra 2006 v São Paulu, na dirki v Valencii pa bo zamenjal Brazilca Felipeja Masso, ki se je poškodoval na kvalifikacijah dirke na Madžarskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.