Znani obe finalistki Wimbledona

Foto: EPA venus williams
Španka Garbine Muguruza in Američanka Venus Williams se bosta borili za zmago na tretjem teniškem turnirju sezone v Wimbledonu.
Oglej si celoten članek

V današnjih polfinalnih dvobojih je Španka s 6:1, 6:1 premagala Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo, Američanka pa je s 6:4, 6:2 končala wimbledonske sanje domače adutinje Johanne Konta.

Prvi ženski polfinalni obračun se je končal s premočjo 15. igralke sveta in 14. nosilke v Wimbledonu, ki je 87. igralko lestvice WTA premagala po le dobri uri igre in se drugič po letu 2015 uvrstila na zaključni dvoboj tretjega turnirja za grand slam v sezoni.

"Ničesar nisem pričakovala, samo šla sem na igrišče in igrala. Vedela sem, da sem pripravljena najbolje, kot sem lahko. Rezultat na koncu morda res kaže, da je bilo lahko, a povsem enostavno vseeno ni bilo." - Garbine Muguruza

V drugem so domači navijači upali na novo presenečenje Konte, ki je prva domača igralka v polfinalu po letu 1978 in Virginii Wade. A precej izkušenejša Američanka ni dovolila presenečenja, čeprav ima letos le status desete nosilke, Britanka pa je šestopostavljena igralka. Prvi niz je dobila Williamsova s 6:4, v drugem pa je imela njena tekmica še manj priložnosti za preobrat in se je po uri in 14 minutah morala sprijazniti s porazom.

"Veliko finalnih tekem sem že igrala tukaj. Ne bi si mogla želeti dosti več, ampak čisto malo več pa vendarle. Še en naslov bi bil izreden." - Venus Williams

Muguruza bo drugič v karieri igrala v finalu v Wimbledonu, leta 2015 je morala priznati premoč sestri svoje naslednje tekmice Sereni Williams. Venus Williams bo v sobotnem finalu lovila šesto zmago po uspehih v letih 2000, 2001, 2005, 2007 in 2008. Poleg petih zmag ima še tri uvrstitve v finale (2002, 2003 in 2009), lani pa je prišla do polfinala.

Wimbledon, polfinale:

Garbine Muguruza (Špa/14) - Magdalena Rybarikova (Slk) 6:1, 6:1
Venus Williams (ZDA/10) - Johanna Konta (VBr/6) 6:4, 6:2

Foto: EPA garbine muguruza

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.