Williams upe polaga v 18-letnika

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanska ekipa formule 1 Williams je sporočila, da bo prihodnjo sezono zanje vozil 18-letni Kanadčan Lance Stroll.
Oglej si celoten članek

Lance Stroll bo v ekipi zamenjal Brazilca Felipeja Masso, ki se je odločil končati kariero. Stroll bo drugi voznik ekipe, prvi ostaja Finec Valtteri Bottas.

Stroll je sin kanadskega milijonarja Lawrencea Strolla, ki je obogatel z modnima znamkama Tommy Hilfiger in Michael Kors fashion brands, v prihodnji sezoni pa bo najmlajši voznik formule 1.

Rekorder še vedno Verstappen

Ob tem pa Stroll ne bo najmlajši voznik formule 1 v zgodovini, se je to lani postal Nizozemec Max Verstappen, ki je prvič nastopil s 17 leti in 166 dnevi starosti.

Ta rekord bo ostal za večno, saj so se vmes spremenila pravila in mora biti dirkač formule 1 na dirki po novem star vsaj 18 let. Stroll je 18 let dopolnil pred šestimi dnevi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.