Williamsova do jubilejne 20. zmage

Foto: EPA
Foto: EPA
Američanka Serena Williams je zmagovalka OP Francije . V finalu drugega turnirja za grand slam v sezoni je Williamsova, tudi prva nosilka, premagala 13. nosilko, Čehinjo Lucie Šafarovo, s 6:3, 6:7 (2) in 6:2.
Oglej si celoten članek

Za 33-letno Williamsovo je to 20. zmaga na turnirjih največje četverice, dve več ima v odprti eri le legendarna Steffi Graf. Za Američanko je to tudi tretji naslov na Rolandu Garrosu, pred tem je slavila še v letih 2002 in 2013.

Foto: EPA luce šafarova Letos je slavila tudi že na OP Avstralije in je tako na polovici poti, da v eni sezoni dobi vse štiri največje turnirje. To je pred tem uspelo le Maureen Connolly (1953), Margaret Court (1970) in Steffi Graf (1988).

"Igrala sem res dobro, Lucie pa je bila izvrstna tekmica. Bila je agresivna, zato sem bila kar malce živčna po dobljenem nizu in prvi igri v drugem nizu," je dejala Williamsova, ki je še devetič v devetem medsebojnem obračunu premagala Šafarovo.

"Zame je ta zmaga nekaj posebnega, ker v Parizu ne igram konstantno dobro. Vesela sem, da mi je 20. zmago na grand slamih uspelo doseči tukaj," je še povedala Williamsova, ki je pri 33 letih in 254 dneh le devet dni mlajša od najstarejše zmagovalke turnirja za grand slam. Martini Navratilovi je to uspelo leta 1990 v Wimbledonu.

V finalu je Williamsova odločilen korak v prvem nizu naredila v četrti igri, ko je z odvzemom servisa tekmici povedla s 3:1 in prednost do konca niza brez posebnih težav zadržala.

V drugem nizu je kazalo še slabše za Šafarovo, saj je Američanka že v prvi igri dosegla "break". Prednost je z drugim "breakom" še povišala na 4:1, nato pa se je prebudila tudi češka igralka. Williamsovi je vrnila z enako mero in izid izenačila na 4:4, po še četrti zaporedni dobljeni igri pa je celo povedla s 5:4.

Toda nato je zapravila igro na svoj servis, kar je Američanko potisnilo na 6:5, kar je pomenilo, da je servirala za zmago. A Šafarova je še enkrat odvzela servis tekmici in izsilila podaljšano igro, v kateri je tudi zmagala.

V tretjem nizu je Šafarova dobila prvi dve igri, Williamsova pa je takoj izid izenačila. Za nameček je sama dobila še naslednji dve igri in povedla že s 4:2. Na svoj servis je nato dobila igro za 5:2, z novim "breakom" pa prišla do jubilejne zmage na turnirjih za grand slam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.