Wimbledon pod drobnogledom

Foto: EPA wimbledon, tenis, igrišče
Enota za teniško integriteto (TIU) je pod drobnogled vzela tri obračune na letošnjem Wimbledonu.
Oglej si celoten članek

Eden izmed najprestižnejših teniških turnirjev Wimbledon se je v četrtek znašel pod drobnogledom, potem ko se je glavno protikorupcijsko teniško telo odločilo preiskati tri dvoboje zaradi suma prirejanja rezultatov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dve kvalifikacijski tekmi v Roehamptonu in ena v Wimbledonu so sprožile nekaj bizarnih stavnih vzorcev in se zato znašle v procesu nadaljnje preiskave, ki jo bo izvedlo protikorupcijsko teniško telo (TIU).

"Tekme bodo ovrednotene in pregledane v skladu s pravili TIU," so zapisali na svoji spletni strani in hkrati opozorili, da obstoj suma še ne pomeni, da je bila tekma tudi v resnici prirejena.

Podrobno bodo preučili še eno tekmo, in sicer z junijskega odprtega prvenstva Francije. Od aprila letos so tako prejeli 53 opozoril o možnih nepravilnostih na tekmah, od tega jih je večina iz nižjih tekmovalnih rangov, kot so challenger, futures in ženski ITF. Kljub temu TIU opaža, da se število opozoril letno zmanjšuje, v primerjavi z enakim obdobjem lani so jih letos prejeli 38 manj, in sicer 83.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.