Winnipeg slavi svoje junake

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Winnipeg je po poletni selitvi iz Atlante prišel do prve zmage v ligi NHL. Jetsi so na domačem ledu pred navdušenimi gledalci z 2:1 odpravili Pittsburgh.
Oglej si celoten članek

Winnipeg je v severnoameriški hokejski ligi NHL dosegel prvo zmago, potem ko je na domačem ledu premagal Pittsburgh z 2:1, Florida pa je v zveznem obračunu v gosteh ugnala Tampo Bay s 7:4. Colorado in Anaheim sta prav tako slavila v gosteh s 3:2, prvi v Torontu po podaljšku, drugi pa v San Joseju. Edmonton je s 3:1 odpravil Nashville.

Pittsburgh je v Winnipeg resda prišel brez obeh najboljših napadalcev Sidneyja Crosbyja in Jevgenija Malkina, a vodilna ekipa atlantske skupine je kljub temu pričakovala poln izkupiček. Tega načrta ni izpolnila, zadnjeuvrščena ekipa jugovzhodne skupine je povedla že po pičlih osmih sekundah, po zgodnjem zadetku, ki ga je dosegel Kyle Wellwood, pa je tik pred odhodom na prvi večji odmor povišal Tanner Glass. Zbynek Michalek je v končnici druge tretjine znižal na 1:2. Čeh v vratih domače zasedbe Ondrej Pavelec je do konca tekme zbral 28 obramb, njegov kolega na nasprotni strani Marc-Andre Fleury pa pet več.

Panterji so v zveznem obračunu ugnali Tampo Bay, najučinkovitejša moža zmagovite ekipe pa sta bila Kris Versteeg in Stephen Weiss, ki sta dosegla po dva gola. Za goste so zadeli še Jason Garrison, Tomas Kopecky in Sean Bergenheimza, za gostitelje pa Teddy Purcell, Victor Hedman, Vincent Lecavalier in Steven Stamkos. Tampa Bay je doživela že četrti zaporedni poraz.

Colorado je šele v podaljšku strl odpor Toronta, strelec zmagovitega gola pa je bil v po dobri minuti igre David Jones. Za hokejiste iz Denverja, ki so po uvodnem domačem porazu proti tekmecem iz Detroita dosegli že peto zaporedno zmago, sta zadela še Daniel Winnik in Milan Hejduk, za gostitelje pa Phil Kessel in Nikolaj Kulemin.

Nashville je po dveh tretjinah in golom Belorusa Sergeja Kosticina nadziral Edmonton, v zadnjih dvajsetih minutah pa se je kanadska ekipa izvila iz neprijetnega položaja in dosegla tri gole. Blestel je Shawn Horcoff, po njegovih treh asistencah so v polno zadeli Ryan Smyth, Taylor Hall in Ryan Jones.

V kalifornijskem obračunu je Anaheim v gosteh premagal San Jose s 3:2. V prvi tretjini tekme je prevladoval "finski blisk" Teemu Selanne, ki je dvakrat ukanil domačega vratarja in svojega rojaka Anttija Niemija, piko na i pa je v začetku zadnje tretjine postavil Corey Perry. Gostitelji so bili zelo aktivni, gostujoči vratar Dan Ellis je zbral kar 41 obramb, nemočen pa je bil po strelih Marca-Edouarda Vlasica in Brenta Burnsa.

Liga NHL:

Winnipeg Jets : Pittsburgh Penguins 2:1
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 4:7
Toronto Maple Leafs  : Colorado Avalanche 2:3 - po podaljšku
Edmonton Oilers : Nashville Predators 3:1
San Jose Sharks : Anaheim Ducks 2:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.