Wolffova na dirkaškem vikendu

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanska dirkačica Susie Wolff bo postala prva ženska predstavnica po letu 1992, ki se bo udeležila dirkaškega vikenda.
Oglej si celoten članek

Ekipa formule 1 Williams je razkrila, da se jim bo v letošnji sezoni za dva dirkaška vikenda pridružila Britanka Susie Wolff. Po poročanju Sky Sports bo 31-letnica z ekipo nastopila na prostih treningih pred dirkama za VN Velike Britanije in VN Nemčije.

''Ne skrbi me, da bom v središču pozornosti. Osredotočena sem na svoje delo,'' je povedala 31-letnica in dodala: ''Vedno sem govorila, da bo treba od trenutka, ko se bom pridružila Williamsu in dobila priložnost v formuli 1, delati dobro. Ves čas se je treba dokazovati.''

Wolffova bo prva ženska predstavnica po Italijanki Giovanni Amati, ki se bo udeležila dirkaškega vikenda. Amatijeva se je v sezoni 1992 trikrat neuspešno poskušala kvalificirati na dirko formule 1, njena neizkušenost pa je bila najrazvidnejša na prvem treningu, na katerem se je kar šestkrat zavrtela, v kvalifikacijah pa vknjižila devet sekund slabši čas od Britanca Nigela Mansella.

''Če se mi bo ponudila priložnost, jo bom zgrabila z obema rokama. Če ne, pa upam, da bom dekletom odprla oči, da formula 1 ni samo za moške,'' je zaključila Wolffova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.