Xavi: "Mourinho ne bo šel v zgodovino"

Foto: EPA
Foto: EPA
Vezist španske reprezentance Xavi Hernández je pred obračunom s Francijo v Madridu gostoval v oddaji radia Catalunya. Kapetan Barcelone je nekaj ostrih besed namenil Joséju Mourinhu, trenerju Real Madrida, s katerim sta nekaj let sodelovala tudi na Camp Nouu.
Oglej si celoten članek

"Mourinho ne sodi v Barço. Blizu mi je, ker je bil tukaj tri leta, ampak njegov nogomet ni takšen, kot si ga mi želimo. Njegova igra temelji bolj na špekuliranju in na čakanju na potezo nasprotnika. Zato menim, da ne bo šel v zgodovino," je v oddaji Tot Gira na radiu Catalunya dejal Xavi Hernández.

José Mourinho se je v zadnjih dneh aktivno vključil tudi v bitko za zlato žogo, kjer navija za svojega klubskega varovanca Cristiana Ronalda. Xavi je v radijskem intervjuju kot že ničkolikokrat doslej izrazil podporo Lionelu Messiju, ki je zanj boljši tudi od Diega Armanda Maradone, Peléja in Johana Cruyffa.

"Messi je številka ena v zgodovini, pred Maradono, Peléjem in Cruyffom. Tisti, ki razume nogomet ve, da ustvarja večji presežek od Cristiana Ronalda," je dejal Xavi. Izkušeni vezist, ki naj bi bil tik pred podaljšanjem pogodbe, s katero bi na Camp Nouu ostal do konca kariere, je izrazil še ljubezen do barv Blaugrane:

"Moje težave s tetivami so definitivno končane. To, da mi bodo ponudili podaljšanje pogodbe, je zgolj majhna podrobnost, zadovoljen sem. Ni nobenih težav za dogovor. Barceloni sem vedno dajal prednost, čeprav sem imel druge ponudbe. Zaljubljen sem v Barcelono, to je ekipa, ki je zaznamovala nogometni slog."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.