Young brutalno iskren o primerjavi z Dončićem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Primerjave med Lukom Dončićem in Traejem Youngom se bržkone ne bodo nikoli izpele.
Oglej si celoten članek

Košarkarja, katerih karieri sta neločjivo povezani zaradi dogajanj na naboru leta 2018, ko je Dallas Mavericks izbral Traeja Younga in ga nato v dogovoru z Atlanto Hawks zamenjal za Luko Dončića, sta vse od krstne sezone predmet nenehnih primerjav.

Ameriški košarkar je v preteklosti že namignil, da mu igre iskanje vzporednic med njima kar malce na živce in da se mu ne ljubi neprestano odgovarjati na vprašanja v zvezi z Dončićem.

Kot kaže, se njegovo mnenje tudi v luči aktualnega dogajanja, ko Slovenec navdušuje na olimpijskih igrah v Tokiu, ni prav bistveno spremenilo.

Foto: Profimedia Luka Dončić in Trae Young V najnovejšem intervjuju za HBO-jevo pogovorno oddajo The Shop je 22-letni organizator igre, ki je pred dnevi z Atlanto Hawks podpisal petletno pogodbo v vrednosti 207 milijonov dolarjev, znova pojasnil, zakaj po njegovem primerjave z Dončićem niso na mestu.

"Ne toliko, kot bi si nekateri želeli," je na vprašanje, ali mu Dončićevo nizanje dosežkov predstavlja dodatno motivacijo, odvrnil Young. "Ljudje si želijo tekmovanja med mano in Lukom. Jaz osebno tekmujem z Allenom Iversonom, Stevom Nashem, Chrisom Paulom. Ne razmišljam o Luki," je bil odločen branilec. "Rad bi postal eden najboljših košarkarjev vseh časov, idol in vzornik mladim. To je moja glavna naloga. Vsi drugi si želijo delati primerjave med igralci, a to ni zame," je dodal mladi košarkar.

Youngovo zadržano stališče do te teme je po svoje razumljivo. Dončić je eden najboljših košarkarjev na svetu, dvakratni član prve NBA peterke in po vsej verjetnosti bodoči prvi obraz lige. Capljati za igralcem takšnega kova je sila nehvaležno, čeprav se lahko, to je treba priznati, tudi Američan pohvali s kar nekaj zavidljivimi dosežki.

NBA Strelski rekord Younga, napolnil je koš Milwaukeeja Rivala Young izenačil Dončićev dosežek
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:06 5. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

  • 15:11 4. Avgust 2021.

    Hm... Zakaj ima potem boljšo pogodbo kot Dončić?

  • 13:16 4. Avgust 2021.

    Sej zna biti res utrujajoča,vsiljiva posebno slovenska propaganda glede tem povezanim z Luko.... .Pa,če ni drugega..."Ne morete verjeti kaj si …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.