Z 18 medaljami vodi sovjetska gimnastičarka

Največ medalj v zgodovini iger ima sovjetska atletinja Larisa Latynina.
Oglej si celoten članek

Foto: www.kremlin.ru / WIkipedia Larysa Latynina Na olimpijskih igrah leta 1956 v Melbournu je sovjetska umetnostna gimnastičarka Larisa Latynina osvojila 4 zlate, srebrno in bronasto medaljo. V Rimu leta 1960 je osvojila še tri zlate, dve srebrni in bronasto.

Nastopila je še na olimpijskih igrah Tokiu, kjer je osvojila štiri srebrne in bronasto medaljo.

Poleg olimpijskih je nanizala še množico prvenstvenih zmag. Novinarjem je Latynina leta 1964 priznala, da si polovico zaslug za njene uspehe na svetovnem prvenstvu nekaj let prej zasluži njena hči. Množico medalj je namreč pobrala čeprav je vedela, da je že 5 mesecev noseča, in to skrila pred zdravniki.

Na Olimpijske igre leta 1960 v Rimu se je vrnila kmalu po porodu in pometla s konkurenco.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:53 11. Avgust 2012.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_multiple_Olympic_medalists<br /><br />Michael Phelps 22<br />Larisa Latynina 18<br />Nikolai Andrianov 15<br />Boris Shakhlin 13<br />...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.