Z 69 kilogrami ''pretežak'' za F1

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkač Caterhama Marcus Ericsson je potožil, da je zaradi svoje teže tudi do pol sekunde na krog počasnejši od moštvenega kolega Kamuija Kobayashija.
Oglej si celoten članek

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je zaradi težjih motorjev s turbopolnilnikom zvišala minimalno dovoljeno težo dirkalnika skupaj z voznikom na 691 kilogramov, kar največ preglavic povzroča večjim dirkačem, ki se v iskanju rešitve zatekajo k dietam. Eden takšnih je tudi Jean Éric Vergne, ki je zaradi posledic prehranjevalnih navad pristal v bolnišnici.

S podobnimi težavami se sooča Marcus Ericsson, ki je prepričan, da je zaradi ”odvečnih” kilogramov počasnejši od Kamuija Kobayashija. ”Težava je v tem, da je 10 kilogramov lažji od mene, zato težko dohajam njegove čase, saj sem počasnejši tudi do pol sekunde na krog. Delamo na tem, da bi naredili lažji avto. Jezi me, saj ni dovolj, da sem novinec, ampak moram prenašati še odvečnih 10 kilogramov. Ne vem, za koliko dirkalnika presegata mejo, vendar vem, da jo. Škoda je, da nas to stane toliko časa,” je povedal Ericsson.

Več na:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.