Z 82,3 metra zadel za vrh Bundeslige

V četrtem kolu nemške Bundeslige je vezist Paderborna Moritz Stoppelkamp dosegel zadetek v hokejskem stilu in s tem potrdil prvo mesto na lestvici za svoje moštvo.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Paderborna so se vsaj za en dan znašli na vrhu lestvice nemške Bundeslige, potem ko so v četrtem kolu na domačem igrišču premagali Hannover (2:0). Za vodstvo domačih je v 71. minuti zadel Elias Kachunga, zmago je v sodnikovem dodatku s fantastičnim golom potrdil Moritz Stoppelkamp, ki je tako potopil bivše delodajalce.

Tekla je 93. minuta in gostje so imeli na voljo kot ob minimalnem zaostanku, v napadu se je soigralcem pridružil tudi vratar Hannovra Ron-Robert Zieler. Domači so izbili žogo, slednja je malce izven kazenskega prostora prišla do Stoppelkampa, domači vezist pa jo je z izjemnim polvolejem poslal v mrežo na nasprotni strani igrišča.

"Nisem vedel, da lahko žogo brcnem tako daleč. Videl sem prazna vrata in poskusil. Ko je letela, sem pomislil: 'Saj bo res šla noter'," je po tekmi povedal presrečni Stoppelkamp.

Sami na vrhu

Paderborn ima po štirih kolih osem točk, tako kot Mainz, Hoffenheim in Bayern. Z nedeljsko zmago lahko vse omenjene ekipe prehiti Bayer Leverkusen.

Če Stoppelkamp ne bi zadel, bi si Paderborn prvo mesto začasno, zaradi enake razlike v golih, delil z Mainzem, ki je doma premagal dortmundsko  Borussio (2:0), medtem ko je Bayern remiziral v Hamburgu (0:0). Tako pa so modro-črni vsaj za en dan sami na vrhu Bundeslige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.