Z branilci naslova: Tudi mi bomo skušali zmagati

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mladi reprezentanti v polni postavi.
Oglej si celoten članek

Mlada reprezentanca Slovenije je zakorakala v peti dan priprav na evropsko prvenstvo do 21 let, ki se bo začelo v sredo s tekmo Slovenije in Španije v Mariboru. Reprezentanca je sicer na današnjem treningu prvič vadila v popolni zasedbi. Ekipi so se pridružili še Adam Gnezda Čerin, Žan-Luk Leban, Žan Medved, Dejan Petrovič in Žan Rogelj, so sporočili z NZS. Celotna ekipa zdaj odšteva ure do dvoboja s Španijo, ki brani naslov evropskega prvaka.

Adam Gnezda Čerin spada med udeležence evropskega prvenstva, ki že premorejo izkušnje z igranjem v članski izbrani vrsti. "Igranje za Slovenijo je velika čast, ne glede na to, če gre za člansko ali mlado reprezentanco. Ne delam razlik med reprezentancama, igranje za državni grb je največja čast, ki jo lahko igralec doseže. Evropsko prvenstvo je za nas izredna priložnost, zato sem vesel, da sem lahko del ekipe," je dejal nogometaš sredine igrišča. Standardni član enajsterice hrvaškega prvoligaša Rijeke se zaveda španske kakovosti, a dodaja, da ima tudi Slovenijo ekipo, ki jo bo težko premagati.

Tega se zaveda tudi Nik Prelec, ki spada med mlajše adute Slovenije. Devetnajstletni napadalec poudarja, da je Špancem potrebno pokazati, da na igrišču niso sami. "Pritisniti jih moramo visoko in jim pokazati, da smo tudi mi na igrišču. Pokazati moramo, da se jih ne bojimo. Tudi mi bomo skušali zmagati," je napovedal mladi up italijanskega prvoligaša Sampdorie, ki je na novembrski tekmi zatresel mrežo Rusije.

Foto: Profimedia Nik Prelec

Vajo bo skušal ponoviti tudi v sredo: "Na tekmi proti ekipi, kot je Španija, je potrebno izkoristiti vsako priložnost in zabiti gol."

Za mesta v konici napada se poteguje tudi Žan Celar. "Nestrpno sem čakal, da pričnemo priprave in odpremo evropsko prvenstvo. Vemo, kakšne tekme so pred nami, in že komaj čakamo nanje. Na treningih je opaziti motivacijo in zagnanost. Mislim, da smo pripravljeni," je dejal Celar.

Član Rome, ki je v tej sezoni posojen v Cremonese, v prvenstvo vstopa z jasnimi pričakovanji: "Želim si zmag, se z reprezentanco prebiti v nadaljevanje tekmovanja in zabiti čim več zadetkov. Pritiska ni, v tekme bomo šli zagnano in z visoko samozavestjo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.