Z Del Potrom: "Moral bom biti agresiven"

Foto: Žurnal24 Pred Blažem Kavčičem je eden od njegovih največjih dvobojev v karieri. (Foto: EP
Blaž Kavčič se bo v sredo v drugem kolu Roland Garrosa pomeril proti zmagovalcu OP ZDA v tenisu iz leta 2009 Argentincu Juanu Martinu Del Potru. "Moral bom biti agresiven."
Oglej si celoten članek

Juan Martin Del Potro je pred dobrim letom že zasedal četrto mesto na lestvici ATP, a je skoraj vso lansko sezono izpustil zaradi poškodbe. Letos je spet v dobri formi, v drugem kolu pa mu bo nasproti stal Blaž Kavčić. Z najboljšim slovenskim teniškim igralcem smo se pogovarjali dan pred pomembnim dvobojem.

Ne bom smel biti pasiven in se preveč odmikati od osnovne črte. Kadar stoji, ima Del Potro idealen čas, da se umika na svoj izvrsten forhend. Moral bom biti agresiven, ne bom mu smel dopustiti, da on vodi igro, čeprav je proti takim igralcem to težko. Spraviti ga bo potrebno v gibanje.
Blaž kavčič
Kaj bo proti Del Potru pomembno?
Ne bom smel biti pasiven in se preveč odmikati od osnovne črte. Kadar stoji, ima Del Potro idealen čas, da se umika na svoj izvrsten forhend. Moral bom biti agresiven, ne bom mu smel dopustiti, da on vodi igro, čeprav je proti takim igralcem to težko. Spraviti ga bo treba v gibanje.

Preprečiti mu je torej treba umikanje na forhend?
Da. To vedo vsi igralci, toda v praksi je težko izvedljivo.

Ste letos res šesti najboljši returner na turneji ATP?
Drži. Po statistiki sem na šestem mestu po odvzetih servisih.

Po odigranih tekmah se okopate v mrzli vodi. Vam to res tako zelo koristi?
Da, po težjih tekmah vsekakor. Sploh tukaj, ko se igra na tri dobljene nize in lahko pride do vnetja. Regeneracija je boljša, prekrvavitev se poveča, pa tudi za mišice je dobro.

Vas po zmagi nad Ernestsom Gulbisom že kaj trepljajo po ramenu?
Vse več igralcev me pozna. Da, dobivam potrditev, ampak da bi me pa ljudje ustavljali, tako daleč pa še ni šlo.

Vam termin tekme z Del Potrom in stadion ustrezata?
Da. Tekma bo ob podobnem času kot v prvem kolu, stadion je pa tudi v redu. Dvojka je lepo igrišče, ima ravno prav tribun. Dostikrat lahko pride do šoka, če greš z manjših igrišč na velike stadione.

Je v Parizu kaj slovenskih navijačev?
Nekaj jih je. Meni največ pomeni moja skupinica, ki šteje dobrih 10 navijačev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.