Z igralcem več Tampa izsilila 7. tekmo

Foto: Žurnal24 Vancouver še čaka finalnega nasprotnika. Tampa je izenačila na 3:3. (Foto: Reute
Tampa Bay Lightningi so dali tri zaporedne gole z igralcem več in Boston Bruins na šesti tekmi finala Vzhoda premagali s 5:4. Izid v zmagah je tako izenačen na 3:3. Odločilna tekma v noči na soboto.
Oglej si celoten članek

Boston Bruins so v prvi tretjini povedli z 2:1, nakar so hokejisti Tampe Bay Lightningov zadeli trikrat z igralcem več in spreobrnili šesto tekmo finala vzhodne konference lige NHL sebi v prid. Zmaga 5:4 pomeni, da je serija izenačena na 3:3 in bo odločala sedma tekma, ki bo v Bostonu v noči na soboto. Junaka Tampe sta bila Teddy Purcell in Martin St. Louis s po dvema zadetkoma vsak. Na drugi strani pa je David Krejci dosegel hat-trick. "Na prejšnji tekmi smo bili malo napeti, nocoj pa smo se sprostili. Nismo preveč razmišljali, le igrali smo svoj hokej in tako dosegli nekaj velikih golov," je dejal St. Louis, ki je dal zadnji gol Tampe na tekmi.

Boston želi v boj za Stanleyjev pokal prvič po 21 letih, igralci Tampe pa skušajo priti v veliki finale prvič po letu 2004, ko so ga tudi osvojili. Za obema ekipama je v izločilnih dvobojih že ogromno tekem, kajti Boston je proti Montreal Canadiensom moral odigrati vseh sedem tekem, Tampa se je sedemkrat pomerila s Pittsburgh Penguins, zdaj pa obe moštvi znova čaka sedma tekma.

"Vedeli smo, da bo serija dolga. Sedaj nas čaka še ena tekma. Vsi smo že izkusili kako je igrati na sedmih tekmah. Vemo kaj pričakovati. Četrto zmago je najtežje doseči, obe ekipi pa bosta dali od sebe vse," je po tekmi povedal St. Louis. "Je srce in duša ekipe. Je izkušen, osvojil je številne nagrade. Osvojil je Stanleyjev pokal in zmeraj je odigral pomembno vlogo. Ve kaj storiti in kako reagirati v posameznih položajih. Pred tekmo je stopil pred nas in spregovoril nekaj besed. S tem je pokazal svoje spoštovanje do vsakega posameznika," je po tekmi dejal mladi zvezdnik Tampe, Steven Stamkos o St. Louisu, edinemu hokejisti iz aktualne igralske zasedbe pri Tampi, ki je pred sedmimi leti dvignil Stanleyjev pokal.

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 5:4 /3:3/
Purcell in St. Louis po dva, Stamkos; Krejci tri, Lucic

Zahod

VANCOUVER CANUCKS – San Jose Sharks 3:2 /4:1/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.