Z naslovom močnejši v novo sezono

Foto: Saša Despot Marko Milić Union Olimpija državni prvaki veselje slavje naslov prvaka prvakov Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Saša Despot džikić martič Foto: Saša Despot zupan dončič hukić Foto: Saša Despot hukić Foto: Žurnal24 Foto: Saša Despot saša luka dončič Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Saša Despot navijači košarka
Košarkarji Uniona Olimpije so v finalu DP s 3:1 v zmagah premagali Helios in naslov po enem letu premora spet pripeljali v Ljubljano. Po zmagoslavju smo se pogovarjali z Markom Miličem.
Oglej si celoten članek
Kako ste vi videli zadnjo tekmo?
Bila je zelo pomembna tekma, mi pa smo bili praktično brez pol ekipe. Vedeli smo, da bo težko igrati moža na moža, zato smo se odločili za consko obrambo. To se nam je obrestovalo, saj je pri njih manjkal najboljši strelec za tri točke Robert Troha. Obramba je bila uspešna, naredili pa smo tudi zelo malo osebnih napak.
 
 

Adrenalina je bilo v celotni seriji toliko, da je bil tu in tam kakšen komolček preveč in tudi kakšna izjava po tekmi ni bila pravilna.

Marko Milič

 
Kaj je odločilo finalno serijo?
Serija je bila zelo nervozna na obeh straneh. Veliko je bilo provokacij in izjav, na koncu pa sta odločili naša želja in kakovost. Vse čestitke Heliosu, ki nas je resnično namučil. Celo bolj, kot bi si kdo mislil pred začetkom finala.

Tekme so bile kar precej nervozne...
Domžalčani so pokazali, da znajo igrati čvrsto košarko. Prav ta čvrstost nas je na prvih tekmah nekoliko tudi spravila ob živce. Naredili smo par neumnih tehničnih in namernih napak, na teh tekmah pa smo porabili veliko moči. Adrenalina je bilo v celotni seriji toliko, da je bil tu in tam kakšen komolček preveč in tudi kakšna izjava po tekmi ni bila pravilna. Na tretji tekmi sem tako narobe slišal nekaj besed, prehitro sem se odzval in na koncu je izpadlo, da sem Domžalčane označil za rasiste. Bile so vroče glave, Heliosu pa bi se opravičil za neljubi dogodek. Še enkrat bi tekmecu čestital za takšno borbo.


Marko Milič in soigralci so Olimpijo pripeljali do 14. naslova državnega prvaka. © Špela Mohorič

 

 
 

Pravi užitek bo zdaj iti na dopust. Verjamem pa tudi, da bodo ljudje, ki vodijo klub, imeli še večji motiv, da sestavijo še boljšo Olimpijo.

Marko Milič

 
Lani Olimpija ni osvojila nič. Je morda zato zdaj veselje toliko večje?
Tega naslova smo veseli, kot da bi si priigrali evropsko lovoriko. To je po superpokalu in pokalu tretji naslov v tej sezoni. S tem je misija nemogoče, ki smo jo začeli avgusta, uspešno končana. Imeli smo le dva igralca in šest milijonov evrov minusa, končalo pa se je s tako evforijo. Pravi užitek bo zdaj iti na dopust. Verjamem pa tudi, da bodo ljudje, ki vodijo klub, imeli še večji motiv, da sestavijo še boljšo Olimpijo. Takšno, ki ne bo dominantna le v Sloveniji, temveč da bo dobro igrala tudi v Evropi.

So temelji za sezono zdaj dobro postavljeni?
So. Ne živi se več na obljubah. Tisto, kar se obljubi, se tudi izpolni. Rad bi čestital vsem v upravnem odboru in sponzorjem, ki so ta klub rešili pred bankrotom. V zadnjih dvanajstih letih se še ni zgodilo, da bi plače igralci dobili dva dneva pred rokom. Tokrat je bilo tako. Rešili so napake drugih in stabilizirali klub in menim, da lahko z optimizmom zremo naprej.


Milič verjame v vodstvo kluba in soigralce in napoveduje še močnejšo Olimpijo. © SPS

 
Jasmin Hukić in Aleksandar Džikić sta si verjetno zaslužila novi pogodbi ...
Seveda. Pa ne samo onadva. Saša Dončić je pokazal, kako mora v ključnih trenutkih igrati izkušen igralec. Lepo bi ga bilo obdržati v ekipi. Hukić je nosilec igre, Džikić pa je prerodil ekipo. Povezal je ekipo.

Kako bi ocenil trenersko menjavo z začetka tega leta?
Pozitivna stvar, ki jo je prinesel Džikić, je bila zagotovo ta, da je z izkušnjami iz ZDA znal Američane prepričati, da so postali del ekipe. Memi Bečirović je odličen taktik, vendar je malce izgubil stik z ameriškimi igralci. Mogoče ga je to stalo kar nekaj živcev, pozneje pa je dal odpoved. Sem pa zelo zadovoljen, da se je Memi v Ukrajini dokazal kot vrhunski trener. Osvojil je dva naslova in tudi v tujini dokazal, da ima pred sabo vrhunsko kariero.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.