Z objavami na Twitterju zašel v težave

Foto: EPA
Foto: EPA
Mo Farahu grozi preiskava Mednarodne atletske zveze (IAAF), ker naj bi treniral skupaj s kaznovanim dopinškim grešnikom.
Oglej si celoten članek

Primer britanskega atleta dokazuje, kako lahko se z nepremišljenimi objavami na družabnih omrežjih zaide v težave. Mo Farah je na Twitterju objavil več fotografij s treninga v Etiopiji, s katerih je razvidno, da ob njem teče dopinški grešnik Hamza Driouch.

Driouch je bil konec decembra lani kaznovan z dveletno prepovedjo nastopanja, potem ko je antidopinška komisija odkrila nepravilnosti v njegovem biološkem potnem listu. Pravila Mednarodne atletske zveze (IAAF) velevajo, da se atlet v času prestajanja kazni ne sme udeleževati priprav, kjer bi imel priložnost trenirati z vrhunskimi športniki.

''Mo v Etiopiji trenira sam,'' je nastalo škodo poskušal sanirati agent Ricky Simms. ''Najel je nekaj lokalnih atletov, da tečejo z njim, vendar ni del skupine. Farah ni povezan z drugim člani skupine,'' je zatrdil Simms.

Neiskrenost agenta dokazujejo fotografije na družabnem omrežju, kjer se Farah druži z ostalimi tekači, vključno z Driouchom. ''Torej, Mo Farah trenira, potuje in obeduje s Hamzo Driouchom, vendar ga ne pozna?'' se v objavi na Twitterju sprašuje uporabnik sportingintelligence.
Trdnih dokazov, da je Farah kršil pravila, sicer ni, najverjetneje pa se bo moral zagovarjati pred IAAF.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.