Z OI želijo pozabiti na cunami

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tokio je uradno vstopil v boj za olimpijske igre leta 2020. Japonci želijo, da bi bile OI simbol okrevanja po katastrofalnem potresu in cunamiju 11. marca letos.
Oglej si celoten članek

Tokio je uradno objavil kandidaturo za olimpijske igre (OI) leta 2020. Cunekazu Takeda, predsednik Olimpijskega komiteja Japonske (Joc), je pojasnil, da so dokončno odločitev o tem sprejeli pred slovesnostjo ob stoletnici japonskega olimpijskega gibanja, na kateri je bil tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge.

Japonska prestolnica je bila leta 2009 neuspešna v kandidaturi za OI leta 2016, izvedba iger pa je bila zaupana Riu de Janeiru. Tokio je kot prvo azijsko mesto že gostil OI leta 1964. Japonska je bila pozneje prizorišče zimskih bojev za olimpijska odličja leta 1972 (Saporo) in 1998 (Nagano).

"Želimo si, da bi bile OI leta 2020 pri nas simbol japonskega okrevanja po katastrofalnem potresu in cunamiju 11. marca letos," je povedal Takeda. Kandidaturi za OI leta 2020 sta že najavila Rim in Madrid, tej tekmi pa naj bi se v kratkem pridružila tudi Carigrad in Doha.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.