Z zmago na derbiju do prvega mesta v končnici

Foto: Epa Will Clyburn
Derbi kola sta v Moskvi odigrala CSKA in Olympiacos.
Oglej si celoten članek

Tri kroge pred koncem rednega dela evrolige so si košarkarji CSKA Moskve zagotovili prvo štartno mesto za končnico. Pred domačimi gledalci so premagali Olympiacos z 89:81.

Grki so sicer dobili prvo četrtino, ob polčasu zaostajali za štiri točke, minuto in pol pred koncem tretje četrtine pa so Moskovčani vodili le s 63:62. A nato je domačim na krilih Sergia Rodrigueza, ki je zadel dva meta za dve točki ter ukradel eno žogo, in Nanda De Cola, ki je prispeval pet točk, uspel delni izid 12:0. Slabih devet minut pred zadnjim piskom sirene je bil tako na semaforju izpisan izid 75:63, kasneje pa se prednost domačih ni nikoli spustila pod sedem točk razlike. De Colo je k zmagi prispeval 25 točk, pet ujetih žog in štiri podaje, pri poražencih pa je 24 točk v svojo statistiko vpisal Georgios Printezis. 

Rusko moštvo ima 22 zmag, tri več od najbližjega zasledovalca in branilca naslova Fenerbahčeja. Nato sledi Olympiacos, ki ima osemnajst zmag, Real Madrid, Žalgiris, Panathinaikos in Himki, ki so izenačeni na izkupičku 16-11, pa čaka ogorčen boj za prednost domače dvorane v četrtfinalu.

Nocoj je sicer nastopil le en slovenski košarkar. Aleksej Nikolić je bil z Bambergom brez moči v Vitorii, kjer je domača Baskonia zmagala s 103:79. Postojnčan je igral skoraj 18 minut in zbral pet točk ter štiri podaje.

Evroliga se bo z osemindvajsetim krogom nadaljevala že jutri in v petek, 29. kolo je na sporedu naslednji teden, zadnji pa 5. in 6. aprila. Končnica na tri zmage se bo začela 17. aprila, zaključni turnir pa bo v Beogradu od 18. do 20. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.