Z zmago poplačala gostoljubje

Foto: Žurnal24 Dinara Safina se je morala za portoroški naslov pošteno potruditi.
Dinara Safina je na teniškem turnirju v Portorožu upravičila vlogo favoritinje in v finalu po pravi drami ugnala Saro Errani. Zakaj bi se Rusinja z veseljem vrnila in še več, preberite v intervjuju!
Oglej si celoten članek
 
 

Organizatorji turnirja so naredili vse, da sem se počutila kot doma, in oddolžila sem se jim lahko zgolj tako, da sem osvojila turnir.

Dinara Safina

 
Prvi nastop v Portorožu in prva zmaga. Kako ste vi videli finalni obračun?
Finale je bil precej dramatičen. Nisem igrala tako, kot bi morala. Šele v drugem nizu sem zaigrala tako, kot znam. V tretjem nizu ob izidu 2:0 in 30:0 v mojo korist mi je znova padla koncentracija v igri, počutila sem se utrujeno, in znova se je stvar zapletla.

Kaj vam je šlo po glavi po izgubljenem prvem nizu?
Bila sem zelo razočarana, saj nisem igrala tako, kot bi morala. K sebi sem poklicala trenerja, ki mi je dejal, da moram pogosteje hitro napasti žogico. Povedal mi je, katere malenkosti moram popraviti. Nato sem igrala svojo igro, proti kateri je, če mi uspeva, zelo težko igrati.

Kaj je prispevalo k preobratu v zadnjem nizu? Je bilo morda to tistih pet minut odmora, ki jih je zaradi zdravniške pomoči potrebovala Sara Errani?
Ne, k temu je prispevala zgolj moja slabša igra. Nehala sem igrati agresivno, udarjati po paraleli. Igrala sem po diagonali, kar pa ni moja igra. Sprejela sem njeno igro, namesto da bi uveljavila svojo.

Safina je v drugem nizu pokazala, zakaj je trenutno številka ena svetovnega tenisa. © Nik Rovan

 
Po srečanju ste dejali, da ste si zelo želeli osvojiti ta naslov. Zakaj?
V Portorožu sem zelo uživala. Organizatorji turnirja so naredili vse, da sem se počutila kot doma, in oddolžila sem se jim lahko zgolj tako, da sem osvojila turnir. Ljudje okoli mene so bili zelo prijazni, z zmago sem želela poplačat njihov trud.

Ob samih srečanjih ste tukaj tudi zelo trdo trenirali ...
Trdo delo je vedno poplačano. V ključnih trenutkih je bil tudi Bog na moji strani in mislim, da sem si zaslužila tole zmago, saj sem zanjo garala.

Se nameravate naslednje leto vrniti in braniti naslov?
Če bo direktor turnirja turnir še zmeraj organiziral, bi se zelo rada vrnila, saj sem tukaj zelo uživala.

Je ta naslov dobra napoved za ameriško serijo in OP ZDA?
Zagotovo je. Po koncu srečanja sem čutila veliko olajšanje, saj nisem igrala svoje prave igre. S tem sem veliko pridobila na samozavesti, ki bi jo rada prenesla v ZDA in tam odigrala svoj najboljši tenis.

Boste glede na videno na tem srečanju morda kaj spremenili taktiko pred OP ZDA?
Igrati moram tako, kot sem v drugem nizu. V sebi čutim, da lahko pokažem še veliko več, a mi tega nekako ne uspe pokazati. Upam, da bom v ZDA igrala tako kot na treningih, veliko agresivneje, in da bom pokazala svojo najboljšo igro.

V ZDA boste zaigrali proti nasprotnicam, ki veliko močneje udarjajo žogico kot Erranijeva. Je to za vas morda lažje? Danes ste namreč imeli nekaj težav z lomljenjem ritma nasprotnice.
Mislim, da igram v prvi vrsti proti sebi. Če bom igrala svojo igro, bom prihajala do lahkih točk in nasprotnicam onemogočila agresivno igro.

Skupaj s Saro Errani je pričarala neverjeten finale turnirja v Portorožu. © Nik Rovan

 
Zakaj menite, da igrate proti sebi?
Če bi vedela, zakaj igram proti sebi in ne proti tekmici, tega zagotovo ne bi počela. Zdi se mi, da med tekmo preveč razmišljam.

Kako bi morebiten poraz v finalu psihološko vplival na vas ?
Zagotovo bi bila razočarana. Edina stvar, ki jo lahko narediš po porazu, je, da v naslednjih dvobojih ne delaš istih napak. Na srečo dvoboja nisem izgubila, sem se pa iz njega veliko naučila.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.