Za azijski naslov Lippijevi Kitajci in Seul

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slavni italijanski nogometni trener Marcelo Lippi se je odlično znašel tudi na Kitajskem. Zdaj je le še korak od naslova azijskega klubskega prvaka.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Marcelo Lippi lani z Guangzhoujem Evergrandejem osvojil dvojno domačo krono, se je letos uvrstil še v finale azijske lige prvakov. V polfinalu je kitajski prvak v dveh tekmah s skupnim izidom 8:1 ugnal japonsko Kashiwo Reysol. Doma je zmagal s 4:0, v gosteh s 4:1.

V finalu, v katerem od leta 2003 in prenovitve sistema igranja ni igral še noben kitajski klub (kot zadnjemu je še v azijskem pokalu prvakov leta 1998 to uspelo Dahlianu, zadnji azijski prvak iz Kitajske pa je bil leta 1990 Liaoning), se bo pomeril s Seulom, ki je v dvoboju z iranskim Esteghlalom najprej doma zmagal z 2:0, v Teheranu pa odigral neodločeno 2:2.

Praktično že ubranili državni naslov

"Ko pridemo v ritem, nas je težko zaustaviti. In to se je zgodilo na polfinalnih tekmah, v katerem smo s trdno obrambo napravili osnovo za uspešne napade. Pokazali smo avtoriteto in trden značaj, zato smo zasluženo v finalu," je po uvrstitvi v finale dejal italijanski strateg, ki je misli že preusmeril na tekmo državnega prvenstva proti glavnemu tekmecu Shandongu.

Ta štiri kroge pred koncem tekmovanja zaostaja 11 točk, tako da bi si Guangzhou že v nedeljo lahko zagotovil nov naslov prvaka. Najbolj vroč igralec Lippijevega kluba je trenutno 27-letni Brazilec Muriqui, ki je v povratni tekmi dosegel dva gola, skupaj jih je v ligi prvakov prispeval že 13.

Azijska liga prvakov (polfinale):

Kashiwa Reysol : GUANGZHOU EVERGRANDE 1:4  /0:4/
Esteghlal : SEUL 2:2  /0:2/

/X:Y/ – izid prve tekme
AB – ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.