Za drugo mesto, zanimivo tudi pri dnu lestvice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo danes odigrali še zadnji, 36. krog sezone 2016/17.
Oglej si celoten članek

Vse tekme zadnjega kola se bodo začele ob 16.55. Prvak Maribor bo gostil Krško in pred domačimi navijači proslavil svoj 14. državni naslov.

Maribor si je zagotovil igranje v kvalifikacijah za ligo prvakov, prav tako pa so oddana tudi vsa tri mesta za kvalifikacije evropske lige. Te so si priigrali Olimpija, Gorica in Domžale. V kakšnem vrstnem redu bodo ti trije končali prvenstvo, pa bo znano po današnjih tekmah. Olimpija, ki bo igrala proti Aluminiju, in Gorica, ki bo gostovala v Kopru, imata namreč po 57 točk, Domžale, ki bodo gostile Celje, pa 56.

Zanimivo bo tudi v boju za izognitev devetemu mestu, ki pomeni dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. Zaenkrat je deveti Aluminij z 38 točkami, točko več ima osmouvrščeno Krško, dve več pa sedmouvrščeni Rudar, ki bo igral proti bodočemu drugoligašu Kalcerju iz Radomelj.

Znano je že tudi to, da bo iz 2. slovenske lige v prvo napredoval kranjski Triglav, v dodatnih kvalifikacijah pa bo z devetouvrščenim prvoligašem igral Roltek Dob.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.