Za en klub igral v sedmih različnih ligah

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Angleški branilec Nathan Pond se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov, potem ko je za Fleetwood Town zaigral že v sedmem rangu tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Moštvo Fleetwood Towna se je maja prebilo v angleško League One (tretja najmočnejša liga v državi), potem ko je v "play-offu" na Wembleyu za uvrstitev v višji rang tekmovanja premagalo Burton Albion. Branilec Nathan Pond, ki sicer ni kapetan kluba, a je pri Fleetwoodu dlje od vseh soigralcev, je tako dobil priložnost, da se vpiše v Guinnessovo knjigo rekordov.

In ko je pretekli konec tedna zaigral na prvenstveni tekmi League One proti ekipi Crewe Alexandra, je Pond zares postal prvi igralec, ki je za en klub nastopil v sedmih različnih rangih tekmovanja. Guinnessova komisija je njegov dosežek uradno potrdila v četrtek.

"To je fantastično za klub"

"Nisem pričakoval, da se bomo prebili tako visoko (do tretje lige, op. a.), ampak stalno smo napredovali. Biti v Guinnessovi knjigi rekordov je čuden občutek," je ob priznanju dejal 29-letni Pond.

Tudi trener Fleetwooda, sicer 106 let starega kluba iz Lancashira, Graham Alexander, se je poklonil Pondovemu dosežku. "On z leti postaja vse boljši. To, da drži rekord v najbolj pomembnem športu na svetu, ni zanemarljivo. Zares smo zadovoljni z njim, je pravi profesionalec in za naš klub je fantastično, da ga predstavlja nekdo, kot je Nathan. On je vodja ekipe in upam, da se bo še izboljšal in še naprej vodil fante v naslednjih sezonah," je povedal Alexander, ki je na uvodu v League One slavil zmago (2:1) pred domačimi navijači.

Za "Cod Army" zabil že več kot 50 golov

Pond je leta 2003 svojo nogometno kariero začel pri moštvu Lancaster City, a se je še istega leta preselil k Fleetwood Townu, katerega privrženci se imenujejo "The Cod Army". Vse od tedaj je član te ekipe, vmes se je dvakrat podal na posojo. Leta 2010 si ga je kratkoročno sposodil Kendal Town, za katerega je odigral le dve srečanji.

V sezoni 2012/13 je bil na posoji še pri Grimsby Townu, za katerega je v 26 nastopih dosegel pet zadetkov. Pond je za Fleetwood sicer zaigral že na 343 tekmah in ob tem zabil za branilca zelo spoštljivih 52 golov.

Zanimiv je podatek, da si je januarja 2013 želel ostati pri Grimsbyju, ker ni bil prepričan, da si bo lahko ponovno izboril mesto pri "svojem" Fleetwoodu. Posojo je hotel spremeniti v trajno sodelovanje, a so pri Fleetwoodu uvideli, da ga potrebujejo v svojih vrstah in mu tako tudi omogočili, da se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.