Za evroligaško krono se bosta udarila Real in Anadolu Efes

Foto: Epa
Foto: Epa
Real Madrid je v španskem derbiju izločil Barcelono, Anadolu Efes pa je s trojko v zadnji sekundi strl odpor Olympiakosa.
Oglej si celoten članek

V finalu zaključnega turnirja košarkarske evrolige v Beogradu se bosta pomerila branilec naslova Anadolu Efes in desetkratni evropski prvak Real Madrid. Turki so v polfinalu premagali Olympiakos s 77:74, Madridčani pa so presenetili Barcelono s 86:83.

Anadolu Efes se bo v soboto ob 19. uri potegoval za drugi naslov v zgodovini kluba, Real Madrid pa za prvega po 2018, ko je nazadnje slavil ravno v Beogradu z Luko Dončićem na čelu.

Za Real Madrid sta po 18 točk dosegla Guerschon Yabusele in Fabien Causeur, Barceloni pa ni pomagalo niti 26 točk in 12 skokov (indeks 39) najkoristnejšega igralca evrolige Nikole Mirotića.

Za Turke, ki so zadeli štirinajst trojk, so največ točk dosegli Shane Larkin (21), Elijah Bryant (16) in Vasilije Micić (15), v vrstah Olympiakosa pa je bil prvi strelec Shaquielle McKissic z dvanajstimi točkami.

Anadolu Efes, sicer branilec naslova, je do zmage prišel s trojko prvega strelca evrolige Micića v zadnji sekundi tekme.

Foto: Epa Anadolu Efes

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.