Za fašistični pozdrav pet tekem in 1000 evrov kazni

Foto: EPA
Foto: EPA
Grškega nogometaša Giorgosa Katidisa, ki se je pred tremi tedni spozabil z fašističnim pozdravom z iztegnjeno roko, s katerim je proslavljal svoj zadetek, je danes s prepovedno nastopanja kaznovala grška nogometna zveza (EPO).
Oglej si celoten članek

Zaradi svoje neprimerne poteze bo moral Giorgos Katidis izpustiti pet tekem pod okriljem grške nogometne zveze in plačati še 1000 evrov globe.

Kazen prepovedi nastopa na petih tekmah je sicer zgolj simbolična, saj je igralca njegov klub, atenski AEK, že suspendiral do konca sezone. Katidis obenem v naslednjih treh mesecih ne sme obiskati nobenega nogometnega objekta.

EPO je že takoj po dogodku na tekmi AEK - Veria sredi marca Katidisa kaznovala z dosmrtno prepovedjo nastopanja za vse grške reprezentančne selekcije. Nogometaš je takrat po zadetku navijače pozdravil z fašističnim pozdravom z iztegnjeno roko; pozneje se je za svoje dejanje opravičil in dejal, da ni vedel, kakšno zgodovinsko ozadje ima takšen pozdrav.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.