Za Gilleta kar 43 mesecev suspenza

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanska nogometna zveza je 20 nogometašev kaznovala z dolgotrajnimi suspenzi zaradi prirejanja izidov tekem.
Oglej si celoten članek

Disciplinska komisija italijanske nogometne zveze FIGC je vratarja Torina, belgijskega reprezentanta Jean-Françoisa Gilleta zaradi vpletenosti v afero v zvezi s prirejanjem izidov v italijanskem prvenstvu v sezonah 2008 in 2009 suspendirala za kar tri leta in sedem mesecev.

Štiriintridesetletnik je bil takrat vratar Barija, kazenski suspenz pa si je prislužil, ker je sodeloval pri prirejanju izidov tekem proti Trevisu in Salernitani. Belgijec je po odhodu iz Barija branil še za Bologno, od leta 2012 pa je član Torina.

Še 19 znanih grešnikov

Italijanska zveza je ob tem kaznovala še 19 manj znanih nogometašev, izrekla pa je kazni od šestih mesecev do štirih let prepovedi igranja. Najvišjo kazen, štiri leta suspenza, je zveza izrekla nekdanjemu nogometašu Salernitane Massimu Ganciju, ta čas članu Frosinoneja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.