Za ime stadiona 168 milijonov evrov!

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Manchester City, najbogatejši nogometni klub na svetu, je ime svojega stadiona letalski družbi Etihad Airways prodal za neverjetnih 168 milijonov evrov za naslednjih deset let.
Oglej si celoten članek

Tri milijone evrov v petih letih za ime dvorane in 1,8 milijona za ime stadiona v Stožicah, je očitno preveč za slovenska podjetja. Medtem pa je Manchester City za svoj stadion City of Manchester brez težav prodal ime in to za nekajkrat večji znesek. Pozor: v naslednjih desetih letih bo po poročanju več britanskih medijev Etihad Airways iz Abu Dabija za imenovanje stadiona v Etihad Stadium dal 150 milijonov funtov (približno 168 milijonov evrov). Klub bo obenem dobil svoje letalo Airbus A-330, katerega podoba bo po novem krasila tudi pročelje stadiona.

Pa vendarle: Manchester City se lahko nadeja preiskave Mednarodne nogometne zveze (Fife). Po novih pravilih klubi ne bodo več smeli trošiti več denarja, kot ga bodo zaslužili, tovrstno sponzorstvo pa bi lahko pomenilo nedovoljeno umetno zviševanje prihodkov kluba (lastnik Cityja ima tudi lastniški delež v letalski družbi Etihad Airways). Dosedanji rekord poimenovanja stadiona premierligašem je bil sto milijonov funtov (112 milijonov evrov) za 15 let, in sicer za Arsenalov Emirates Stadium.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.