Za Jureta: obeležje v Gozdu - Martuljku

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ob prvi obletnici smrti ekstremnega kolesarja Jureta Robiča je občina Kranjska Gora danes v Gozdu - Martuljku v njegov spomin postavila spominsko obeležje in po njem poimenovala kolesarsko pot skozi Zgornjesavsko dolino. V prihodnjih letih bo v spominskem parku urejeno tudi kolesarsko počivališče.
Oglej si celoten članek

"Jure Robič je bil po rodu domačin, saj je njegov oče Martuljčan. Jure je sicer živel na Jesenicah, bil pa je zelo povezan z našimi kraji," je ob današnji slovesnosti pojasnil kranjskogorski župan Jure Žerjav, ki je obeležje odkril skupaj z Juretovim bratom Markom Robičem. Žerjav je prepričan, da se bo ob spominskem obeležju ustavil marsikateri kolesar in Robiču namenil nekaj misli ter se spomnil njegovih dosežkov. Nagovorile ga bodo Robičeve misli, ki so vpisane na obeležje: "Zmagujem zato, ker se kljub neznosni bolečini in smrtni utrujenosti preprosto nočem ustaviti."


V športni karieri je Robič dosegel več kot 100 zmag, na zmagovalnih stopničkah pa je stal več kot 150-krat. Med Robičeve zadnje največje uspehe spadajo zmage na Race Across America (RAAM), svetovni rekord v cestni vožnji na 24ur ter Dirki okoli Slovenije.

Kondicijo je Robič, ki se je rodil leta 1965 na Jesenicah, nabiral na slovenskih cestah. Tako je bilo tudi na gozdni poti na Plavškem rovtu 24. septembra lani, kjer je v trčenju z avtomobilom tragično preminil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.