Za konec Planice kraljevska disciplina: zlato na Norveško

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Norveška potrjuje izjemno premoč v smučarskih tekih. Zlato na 50 km v klasičnih tehniki Pålu Golbergu.
Oglej si celoten članek

Kraljevska disciplina v smučarskem teku je zadnji dan 43. svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju pripadla Norveški. Na 50 km v klasični tehniki je zmago slavil Pål Golberg, ki je ciljno črto prečkal le sekundo pred rojakom Johannesom Høsflotom Klæbom, bron pa je osvojil Šved William Poromaa, ki je za zmagovalcem zaostal 1,2 sekunde.

Na preizkušnji so nastopili tudi trije Slovenci. Najboljši med njimi je bil Miha Ličef na 39. mestu z zaostankom 10 minut ter 11,3 sekunde. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.