Za konec z razigranimi domačini

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes ob 19. uri začela zadnji nastop na turnirju v Litvi. V Kaunasu jim bodo nasproti stali domačini.
Oglej si celoten članek

Slovensko reprezentanco čaka zahtevno delo, saj bodo imeli gostitelji, ki v pripravah na svetovno prvenstvo še ne poznajo poraza, podporo blizu 15.000 gledalcev, hkrati pa za Slovenijo zaradi omejitve Phoenixa ne bo igral Goran Dragić.

Litva, kjer je košarka z naskokom najbolj priljubljen šport, tako da je bila dvorana hitro razprodana, ima odlično zasedbo igralcev. Tekma s Slovenijo bo zanjo, enako kot za varovance selektorja Jureta Zdovca, deseta v pripravljalnem obdobju. Tako kot Slovenija jih bo odigrala štirinajst, s Slovenci pa se bo v treh tednih srečala kar trikrat. V soboto bo gostovala na turnirju Telemach v Stožicah, na svetovnem prvenstvu na Kanarskih otokih pa se bosta ekipi pomerili v zadnjem krogu predtekmovanja.

Litovci do dveh rutinskih zmag

Na turnirju v Kaunasu je Litva zabeležila dve prepričljivi zmagi. Grčijo, proti kateri je Slovenija izgubila z 71:79, je premagala z 19 točkami razlike, odpor Nove Zelandije pa je strla v drugem polčasu. Selektor Zdovc pravi, da ne pričakuje čudeža, si pa želi, da bi njegovi izbranci igrali bolje kot proti Grčiji. "Treba bo vložiti več energije v igro. Igrati moramo čvrsto in zbrano vseh štirideset minut, od začetka do konca," poudarja Zdovc.

Slovenija je do zdaj v pripravah na SP, ki se bo začelo 30. avgusta, dobila šest tekem, tri pa izgubila. Po vrnitvi v domovino jo od četrtka do sobote čakajo še tri tekme (Iran, Brazilija, Litva), generalko pred mundialom pa bo opravila v Las Palmasu proti ZDA.

Turnir v Kaunasu, tretje (zadnje) kolo:  

Ob 16.15:
Grčija - Nova Zelandija

Ob 19.00:
Litva - Slovenija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.