Za krono Cincyja Murray in Nole

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Finalista teniškega mastersa v Cincinnatiju sta Škot Andy Murray in Srb Novak Djoković. Prvi je v polfinalu s 6:3 in 7:6 ugnal Mardyja Fisha, drugi pa se je v finale uvrstil po predaji Tomaša Berdycha pri izidu 7:5 v korist Noleta. V ženskem finalu se bosta pomerili Marija Šarapova in Jelena Janković.
Oglej si celoten članek

Najboljši britanski teniški igralec Škot Andy Murray je v prvem polfinalu močnega teniškega mastersa v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,6 milijona ameriških dolarjev premagal domačina Mardyja Fisha. Četrti nosilec turnirja je sedmega ugnal s 6:3, 7:6 (8). Murray je v prvem nizu dominiral, igral zelo pametno. Drugi niz je bil nekoliko nenavaden, saj sta si tekmeca kar šestkrat vzela servis, končal pa se je v podaljšani igri z 10:8 v korist Škota, ki je tako zmagoslavno dvignil roke v zrak. Za Škota bo to osmi nastop v finalu mastersa, doslej pa je izgubil le enega. V Cincinnatiju že ima turnirsko zmago izpred treh let.

Novak Djoković se je v finale prebil po predaji Čeha Tomaša Berdycha, potem ko je v Srb v žep pospravil prvi niz z izidom 7:5. Čeh je celo vodil z izidom 5:4 in serviral za osvojitev prvega niza, nato pa je, potem ko je izgubil tri igre zapovrstjo (dve servisni) , zaradi bolečin v desni rami dvoboj predal. Nole se je tako dokopal do novega, šestega finala mastersa v letošnji sezoni. Ga lahko zaustavi Murray?

Marija ali Jelena?

V ženskem delu mastersa v Cincinnatiju se bosta za zmago udarili dve nekdanji številki ena ženskega tenisa, Marija Šarapova in Jelena Janković. Rusinja je v polfinalu z 2:1 v nizih ugnala rojakinjo Vero Zvonarevo, Srbkinja pa z 2:0 Nemko Andreo Petković. Šarapova se je v finale prebila, potem ko je prvi niz proti številki dve svetovnega tenisa izgubila z 2:6, nato pa svojo igro vzdignila na višjo raven in za svoj četrti finale v letošnji sezoni dobila naslednja dva niza. V drugem polfinalu je imela Jankovićeva z Nemko težave le v prvem nizu, ki ga je dobila šele po podaljšani igri. V drugem nizu pa je Petkovićeva povsem popustila in dobila le eno igro.

Cincinnati, ATP, polfinale:

Novak Djoković (Srb/1) : Tomaš Berdych (Češ/8) 7:5, predaja
Andy Murray (VBr/4)
: Mardy Fish (ZDA/7) 6:3, 7:6 (8)

Cincinnati, WTA, polfinale:

Jelena Janković (Srb/13) : Andrea Petković (Nem/9) 7:6, 6:1
Marija Šarapova (Rus/4) : Vera Zvonareva (Rus/2) 2:6, 6:3, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.