Za krono Nadal in Berdych

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 beckham Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Tomaš Berdych je v prvem polfinalu brez težav premagal Srba Novaka Djokovića s 3:0 v nizih (6:3, 7:6, 6:3). V drugem polfinalu pa je Rafael Nadal prav tako v treh nizih odpravil domačega aduta, Murraya.
Oglej si celoten članek

Tomaš Berdych je postal prvi Čeh, ki se mu je uspelo prebiti v finale Wimbledona po Ivanu Lendlu leta 1987. Za ta podvig je Berdych s 6:3, 7:6 in 6:3 ugnal Novaka Djokovića. To je za 12. nosilca Wimbledona prvi finale grand slama. V nedeljskem finalu bo nastopil proti zmagovalcu obračuna med Rafo Nadalom in Andyjem Murrayem.

"Občutek je neverjeten − doseči še eno zmago proti še enemu izvrstnemu igralcu," je po zmagi dejal Čeh, ki je v četrtfinalu ugnal Rogerja Federerja: "Sanje vsakega fanta, ki prvič udari žogico, je biti v finalu takšnega turnirja. Kaj bi bilo lahko še boljšega kot finale Wimbledona?"

"Berdych je bolje igral. Zapravil sem priložnosti za preobrat, ko sem v odločilnih trenutkih dvoboja delal dvojne napake. V določenem trenutku pa mi je hrbet obrnila tudi sreča. Vsekakor pa je znal dobro izkoristiti vsako mojo napako in je na koncu zasluženo slavil,"
je tekmeca pohvalil Djoković, ki je skupno napravil osem dvojnih napak in 22 neizsiljenih napak.

Berdych je za prvi niz porabil 33 minut, v drugem pa imel servis pri 6:5, a se je Djoković izvlekel v podaljšano igro, ki jo je Čeh dobil z 11:9. Po tretji dvojni napaki Srba je Berdych povedel s 5:3 v tretjem nizu in po dveh urah in 18 minutah je bil obračun pri kraju.

Murray brez pravega odpora

V drugem polfinalu je Španec Rafael Nadal v treh nizih (6:4, 7:6, 6:4) premagal domačega ljubljenca, Andyja Murraya, ki si je tako močno želel svoje prve uvrstitve v finale Wimbledona. Murray kljub kar 15 asom 24-letnemu Špancu ni uspel odvzeti niti enega niza.

Potem ko sta bila v prvem nizu igralca dokaj izenačena, je Majorčanu uspel brejk v deveti igri, ki je zadoščal za to, da je Nadal povedel z 1:0.

V drugem nizu sta igralca pokazala še bolj izenačeno igro − odločala je podaljšana igra, saj niti Nadalu niti Murrayju v drugem nizu ni uspelo odvzeti servisa nasprotniku. V podaljšani igri sta oba imela priložnosti za osvojitev niza, na koncu pa je v ključnih trenutkih prevladala mirnost Nadala.

Tretji niz je kar nekoliko nepričakovano bolje začel Murray, ki je Špancu odvzel servis kar v prvi igri, toda Nadal je svoj ''turbo pogon'' vklopil pri izidu 2:4 in dobil naslednje štiri igre ter razžalostil številne angleške ljubitelje tenisa, ki bodo na domači wimbledonski finale morali počakati vsaj še eno leto.

''V vsakem od nizov sem imel priložnost, a je vedno odločila razlika zgolj petih oziroma šestih točk. Seveda sem razočaran, ker sem si tako želel prebiti se v finale," je po tekmi poraz objokoval Murray, ki ga je povsem nadigral sedemkratni zmagovalec turnirjev za veliki slam. "Da bi premagal Andyja, je treba pokazati najboljše, kar znaš. Gre za sijajno zmago proti enemu najtežjih nasprotnikov. Zmaga na peščeni podlagi v Roland Garrosu mi je dala veliko samozavesti. Zato sem bil veliko bolj umirjen. Sem sem prišel zmagat," je bil vesel in odkrit obenem Nadal.

Wimbledon, polfinale (M):

Tomaš Berdych (Češ/12) : Novak Djoković (Srb/3) 6:3, 7:6, 6:3
Andy Murray (VB/4) : Rafael Nadal (Špa/2) 4:6, 6:7, 4:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.