Za Ligo prvakov ocena 3

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Celjanov Branko Tamše je nastopem svojih izbrancev v Ligi prvakov namenil oceno tri.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po sobotni zmagi nad Čehovskimi medvedi končali nastope v Ligi prvakov. V izjemno močni skupini C so osvojili končno peto mesto in si niso izborili osmine finala. Celjani so dvakrat premagali rusko ekipo, enkrat pa so bili boljši tudi od nemškeka kluba Rhein-Neckar Löwen.

"Po žrebu skupin lige prvakov je marsikateri rokometni privrženec in tudi strokovnjak dejal, da se nam proti Veszpremu, Rhein-Neckarju Löwnu, Montpellierju in Vardarju obetajo hudi trenutki na igrišču ter da bo vsak poraz z manj kot desetimi goli uspeh za to mlado ekipo, ki se je šele sestavila. Sam sem bil drugačnega mnenja, dejal sem, da nobeni ekipi proti nam ne bo lahko, še posebej ne v Zlatorogu. Večji del lige prvakov smo odigrali dobro ter demonstrirali hiter in všečen rokomet, a so se nam na številnih tekmah prikradli delčki slabe igre, kar so te izkušene zasedbe znale izkoristiti sebi v prid," je po koncu mednarodne sezone dejal Branko Tamše.

Denar je sveta vladar

"Za nekoga smo osvojili preveč, za nekoga premalo točk. Lahko bi bili tudi brez njih, saj so v naši skupini nastopale izjemno kakovostne ekipe. Po šolsko bi naše nastope v ligi prvakov ocenil s trojko, kar je dobro, čeravno smo se vsi skupaj želeli prebiti v izločilne boje. Že ko sem bil trener Gorenja, sem večkrat povedal, da se bo vse težje prebiti v osmino finala, kar se tudi dogaja. Enostavno, denar je sveta vladar, nam preostane le, da pustimo srce na igrišču. Ko pa že nekaj naredimo na mednarodni sceni, pa nam bogati klubi odpeljejo ključne igralce in nadaljuje se začaran krog oziroma smo vnovič na začetku. Upam, da se bo v bližnji prihodnosti to ustavilo in se bomo uvrstili v osmino finala, čeravno je moja želja, da gremo še dlje, kar pa bo zelo težko. Seveda, najprej bo potrebno biti najboljši tudi v domačem prvenstvu, kar pa nikakor ne bo lahko," je dodal Tamše.

Po koncu mednarodne sezone se bodo Celjani povsem osredotočil na domačo sceno, kjer 18-kratnim državnim in 17-kratnim pokalnim prvakom ne primanjkuje izzivov. Celjani bodo največji poudarek namenili sklepnemu pokalnemu turnirju, ki bo konec prihodnjega meseca v Kopru, še bolj pa majski končnici, v kateri bodo sodelovale štiri najboljše ekipe iz rednega dela državnega prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.