Za Malešiča in Cveta polfinale odcvetel

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na veslaškem svetovnem prvenstvu na Bledu se nadaljuje izpad slovenskih čolnov iz boja za najvišja mesta in načrtovane olimpijske norme. Kot zadnja sta iz tega boja izpadla še Ljubljančana Jure Cvet in Matevž Malešič, ki sta bila neuspešna v četrtfinalu lahkih dvojnih dvojcev, kjer sta zasedla zadnje mesto.
Oglej si celoten članek

V polfinale so se iz slovenske skupine uvrstile posadke Grčije, Kanade in Francije, Slovenca Jure Cvet in Matevž Malešič pa sta bila že na polovici proge brez možnosti za eno od mest, ki so vodila v nadaljevanje tekmovanja za najvišja mesta. Presenečenje tekme so bili Grki, ki so se enakovredno borili s Kanadčani in Francozi in na koncu celo zmagali.

"Potrudila sva se, a ni šlo. Se bova pač potrudila drugič. Na prvih 500 metrih je še šlo, na drugih pa sva preveč izgubila. Nasprotniki so bili prehitri," je po tekmi menil Malešič. Podobnega mnenja je bil Cvet: "Start je bil še v redu, v nadaljevanju pa ni bilo več pravega zavesljaja, kot denimo v repasažu, in po zaostanku se ni več dalo dvigniti tempa, čeprav sva se trudila, a prvi trije so bili že predaleč, da bi se najboljšim še lahko približala."

Cvet je ocenil, da sta imela tokrat na tekmi predvsem neusklajen zavesljaj, kot na začetku sezone, in čoln se je ustavljal. "Potem pa potrebuješ veliko moči. Sicer pa danes nisva imela veliko možnosti za polfinale, saj so res presenetili Grki, ki so ugnali tudi Kanadčane in Francoze. Razočaran sem predvsem nad tekmo, kjer nisva našla takega zavesljaja, kot bi ga potrebovala," je še povedal mladi Ljubljančan.

Že pred tem so iz boja za polfinale in načrtovane olimpijske norme za London 2012 izpadli skifist Janez Jurše in slovenski dvojni četverec. Edina posadka, ki si na Bledu lahko zagotovi nastop v Londonu, tak cilj je vodstvo reprezentance napovedovalo za vse slovenske čolne, sta Iztok Čop in Luka Špik, ki pa imata višje cilje. Pomembna stopnička ju čaka že v četrtek, ko bo na sporedu polfinale dvojnih dvojcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.