Za nadarjenega Slovenca zagrizel tudi Ronaldo, se obeta odmeven prestop?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Član elitne španske La Lige naj bi imel zelo dobro mnenje o mladem slovenskem napadalcu, ki navdušuje v Švici.
Oglej si celoten članek

Sloviti španski klub v lastni legendarnega brazilskega nogometaša Ronalda, Real Valladolid, naj bi že mesece na nogometnem trgu neuspešno iskal odgovore za svoje težave v napadu.

Klub, ki se je pred sezono 2022/23 ponovno vrnil v najelitnejši razred španskega nogometa, tako še naprej išče napadalca, ki bi okrepil trenutno 15. ekipo španske Primere. Med imeni, ki so si jih belo-vijolični najbolj debelo podčrtali, pa naj bi se po poročanju španskih medijev znašel nogometaš švicarskega Lugana, Slovenec Žan Celar.

23-letnega slovenskega napadalca sicer s švicarsko ekipo pogodba veže vse do junija 2025, tako da bi moral španski klub zanj zagotovo odšteti kar precejšnjo vsoto, saj mladi Slovenec naravnost blesti v letošnji sezoni. Na 13 tekmah v švicarski superligi je namreč dosegel že 8 zadetkov in velja za eno največjih odkritij letošnjega švicarskega prvenstva.

Poleg Real Valladolida pa naj bi zanimanje za nadarjenega Slovenca že dalj časa kazala tudi nemška Fortuna Düsseldorf, po zadnjih odličnih nastopih pa se omenja tudi sloviti angleški Sunderland.

Foto: Profimedia Žan Celar

Celar je sicer na članskem nivoju začel svojo kariero pri Mariboru, preden ga je pri vsega 19 letih v svoje vrste pripeljala italijanska Roma, za katero je zbral en nastop, večino časa v Italiji pa je preživel na posoji pri Cittadelli in Cremoneseju. Pred začetkom lanske sezone pa je okrepil švicarski Lugano, za katerega je v minuli sezoni zbral 34 nastopov in 14 zadetkov, s klubom pa je tudi osvojil svojo prvo večjo lovoriko, švicarski pokal.

Med leti 2014 in 2021 je za mlajše kategorije slovenske reprezentance zbral kar 46 nastopov in 17 zadetkov, za člansko izbrano vrsto, za katero je zbral že 6 nastopov, pa je debitiral 14. novembra 2021 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na tekmi proti Cipru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.