Za Olimpijo in Maribor s ponosom

Foto: Žurnal24 Ales Ceh Maribor Olimpija Dimitar Makriev
Z Alešem Čehom, nekdanjim izvrstnim nogometašem, a nikoli zvezdnikom, smo se pomenkovali o Olimpiji, njenem podmladku, večnem derbiju in njegovi trenerski karieri.
Oglej si celoten članek

Pred letošnjo sezono ste se odločili za konec kariere.
Ko sem se vrnil v Slovenijo, sem bil star 37, 38 let. Fantje, s katerimi smo prej igrali pri Olimpiji, so me potegnili v to zgodbo, naj pomagam. Dejal sem, dobro, v četrti ligi bom pomagal. Nato še malo v tretji ligi, potem je prišla druga liga in so dejali, da bomo zdržali še to. Ko je prišla prva liga, je bilo našega dela konec. Vsi smo že malo v letih. Mislim, da smo naredili prav, ko smo mesto prepustili mlajšim.

Za Olimpijo je burno poletje in mirnejša jesen. Pozen zbor ekipe, štirje trenerji na klopi. Po nekaj mesecih pa so prišli rezultati. Kako gledate na to?Ekipa je bila povsem nova, vsaka ekipa rabi čas za uigravanje in spoznavanje. To se je zgodilo, vesel sem, da je tako, in pričakujem, da bo Olimpija ostala v vrhu slovenskega nogometa.

Menite, da je bila menjava Branka Oblaka nujna?

Tisti, ki vodijo klub, so se tako odločili. Rezultati so sicer boljši, vendar mislim, da za to Oblak ni bil glavni krivec. Najbolj krivo je bilo to, da se je moštvo zbralo pozno.

V svoji bogati karieri sta nastopali tudi za Maribor.
Imel sem srečo, da sem nastopal za oba največja slovenska kluba. Sicer sem rojen v Mariboru, ampak sem neprimerno več igral za Olimpijo. Bilo mi je čast igrati za obe ekipi in obema kluboma želim vse najboljše tako v tem prvenstvu kot v prihodnje.

Kako ste se znašli v trenerskih vodah?
Vodim eno selekcijo. Začel sem pred tremi leti s selekcijo dečkov do 12 let. Naslednjo sezono sem vodil 13-letne, nato 14-letne, zdaj pa vodim kadete, U-16. V ponos nam je, da smo vse mlajše selekcije popeljali v najvišje možne lige. Ko je bila Olimpija vržena v zadnjo ligo, so bili tja poslani tudi "otroci“. Bilo jih je le 70, danes prek 300. Naše delo je, da Olimpija tudi s podmladkom dela dobro in da vsako leto, če je le mogoče, damo čim več igralcev v prvo ekipo.

Ravno to je eden pogosto slišanih očitkov, namreč da Olimpija kljub nekajletnemu delu z mlajšimi selekcijami še nima "svojih" igralcev.

Pred štirimi leti smo imeli 70 otrok in še danes imamo pri mladincih igralce, ki niso začeli pri nas, ampak so postopoma prihajali iz drugih klubov. Čez kako leto, dva se bo že poznalo delo trenerjev v klubu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.